Wethouder Ruud Grondel lanceerde 23 november samen met collega-wethouders het Energieloket.
Wethouder Ruud Grondel lanceerde 23 november samen met collega-wethouders het Energieloket. Foto: Patrick Hesse, visionquest

Energieloket moet energie besparen makkelijker maken

DIEMEN - Huiseigenaren uit Diemen en zeven andere gemeenten in de regio Amsterdam, Amstelland en Meerlanden kunnen via het Regionale Energieloket eenvoudig aan de slag met energiebesparing en duurzame energie-opwekking voor hun woning.

Huiseigenaren kunnen op het onlineplatform een HuisScan doen om te bepalen wat de beste energiebesparende maatregelen zijn voor hun woning. Zij zien direct wat de verwachte kosten en opbrengsten zijn van maatregelen zoals zonnepanelen en isolatie, inclusief mogelijkheden voor subsidies en financieringsmogelijkheden. De kennisbank van het energieloket geeft inwoners ook informatie over allerlei andere maatregelen zoals isolatie, HR++-glas, zonnepanelen, zonneboilers en warmtepompen.

Wethouder Ruud Grondel (Duurzaamheid): "Veel woningeigenaren willen best energiebesparende maatregelen nemen, maar zien al snel door de bomen het bos niet meer: 'Al dat uitzoekwerk en dat gedoe!' Het energieloket ontzorgt woningeigenaren optimaal bij alle stappen."