Veel belangstelling voor Diemer December Dagen.
Veel belangstelling voor Diemer December Dagen. Foto: Trudy Kroese

Diemer December Dagen: lichten kerstboom branden

DIEMEN - Burgemeester Erik Boog en kinderburgemeester Marit Engelberts hebben donderdagavond de Diemer December Dagen officieel geopend door het ontsteken van de lichtjes in de kerstboom voor het gemeentehuis.

Er waren veel belangstellenden aanwezig. Zij luisterden naar de muziek van de koren Carpe Diem, Edog en Peter's Angels en genoten van een glaasje glühwein of warme chocolademelk die door leden van Scouting Diemen werd ingeschonken. De glühwein was beschikbaar gesteld door Albert Heijn, de chocolademelk door supermarkt Deen. Bezoekers konden bij Van Wijk's Gebakkraam voor het gemeentehuis een gratis oliebol afhalen. Burgemeester Boog vertelde in zijn speech dat het echtpaar Van Wijk al 35 jaar met de gebakkraam in Diemen staat en ook nog eens 35 jaar getrouwd is. Hij had dan ook een verrassing voor mevrouw en meneer Van Dijk: een bos bloemen. Kinderen konden broodjes en marshmallows bakken die door Scouting Diemen beschikbaar waren gesteld.

Tweede jaar
Het is het tweede jaar in successie dat de Diemer December Dagen worden gehouden. Ook vorig jaar werd de opening verricht door de burgemeester en de toenmalige kinderburgemeester Mirthe Chung. Het is echter al het derde jaar op rij dat er een grote kerstboom voor het gemeentehuis staat. De kerstboom die nu voor het gemeentehuis staat is circa elf meter hoog en is afkomstig uit de Belgische Ardennen. Veel versierselen die in de kerstboom hangen zijn gemaakt door kinderen van BSO Popeye, BSO Kind & Co en bezoekers van de bijeenkomsten voor senioren die Stichting Welzijn Diemen in het Noorderlicht en Huis van de Buurt 't Kruidvat houdt. De gemeente heeft een aantal ballen van Daarom Diemen in de kerstboom gehangen.

Gemak
De nieuwe kinderburgemeester Marit Engelberts had duidelijk geen last van plankenkoorts. Zij had het naar haar zin en voelde zich op haar gemak. De 11-jarige leerlinge van groep 8 van de Noorderbreedte in Diemen-Noord werd vergezeld door haar ouders en broertje Kasper (9), die middenvelder is van het eerste team van spelers onder de 11 jaar van SV Diemen.