SV Diemen boekte opnieuw goede prestatie.
SV Diemen boekte opnieuw goede prestatie. Foto: Trudy Kroese

DIEMEN - SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen Roda '23 met 4-0 gewonnen. Bij rust leidde SV Diemen met 1-0.

Gianno dos Passos zette SV Diemen in de eerste helft op een 1-0 voorsprong. Een minuut na de hervatting was het opnieuw Gianno dos Passos die voor SV Diemen scoorde en de stand op 2-0 bracht. Niels Verheul maakte de 3-0 en Tommy Gans bepaalde de eindstand op 4-0.

SV Diemen, dat vorige week de uitwedstrijd tegen Laren '99 met 0-4 won, staat nu op de voorlaatste plaats van de derde klasse C. De ploeg heeft na dertien duels twaalf punten. VVA Spartaan is hekkensluiter. Die ploeg heeft zeven punten, maar speelde pas tien duels. VVA Spartaan stelde in een aantal duels een speler op die niet speelgerechtigd was. De resultaten van drie duels die werden gewonnen werden geschrapt. Die drie wedstrijden worden opnieuw gespeeld. De achterstand van SV Diemen op de concurrenten is klein. Fortius, Laren '99, SV Ouderkerk en Sporting Martinus hebben veertien punten. Fortius kwam dertien keer in actie, de andere drie ploegen pas twaalf keer.

SV Diemen-trainer Gerrie Breugem is tevreden over de resultaten van de laatste weken. "De situatie ziet er nu een stuk rooskleuriger uit dan twee weken geleden. We hebben tegen Roda '23 een paar keer geluk gehad, maar dat mag wel een keer. Aan de andere kant hadden wij nog meer doelpunten kunnen maken. De ploegen staan nu dicht bij elkaar. Er zijn vier ploegen met veertien punten en de twee ploegen die op de vijfde plaats staan hebben vijf punten meer dan wij. Dat is bizar."

Komend weekeinde is er een inhaalprogramma. SV Diemen is nu aan de winterstop begonnen. De ploeg speelt de eerstvolgende competitiewedstrijd op zondag 29 januari 2017. SV Diemen gaat dan op bezoek bij VVA Spartaan. "Wij zijn in vorm en eigenlijk is het jammer dat wij nu aan de winterstop zijn begonnen. VVA Spartaan zal de komende periode een aantal inhaalduels spelen en wij zullen die ploeg gaan bekijken. In januari zullen wij een aantal oefenduels spelen", aldus Breugem.