De ploeg van SV Zeeburg.
De ploeg van SV Zeeburg. Foto: SV Zeeburg

Meiden SV Zeeburg in Spanje

DIEMEN - Een talenten-opleidingsteam van speelsters van dertien tot en met achttien jaar van handbalvereniging SV Zeeburg heeft deelgenomen aan een toernooi in Spanje.

De equipe van SV Zeeburg bestond uit veertien speelsters, twee trainers, een sportpsycholoog en een coach.

De dag na aankomst werd de eerste wedstrijd gespeeld. De tegenstander was een andere ploeg uit Nederland. Het werd een spannend duel waarin SV Zeeburg in de laatste minuut de gelijkmaker maakte. Er moest om een golden goal worden gespeeld. Helaas was de laatste punt van de wedstrijd voor de tegenstander. Eindstand 23-24.

Daarna stond er geen wedstrijd meer op het programma. Het team maakte een strandwandeling, ging lekker zwemmen in zee en verkende de stad. Daarna was er in het hotel tijd voor de nodige ontspanning. De volgende dag stonden er twee duels op het programma. SV Zeeburg speelde die dag eerst tegen een Spaanse tegenstander. Het spel van die ploeg was anders dan SV Zeeburg gewend was. De dames uit Diemen hadden vooral moeite met het fysieke spel van de Spaanse dames. De eindstand van de wedstrijd was 27-32 in het voordeel van de Spanjaarden.

Gezellig
Er was niet veel tijd voordat de volgende wedstrijd begon. Er werd in het hotel gegeten en daarna begon de voorbereiding op de tweede wedstrijd van die dag. De twee teams reisden samen in een bus naar de plaats waar de wedstrijd werd gespeeld. Het was gezelliger dan gedacht: er werd gezongen en gedanst. Maar vanaf het moment dat de wedstrijd begon waren de speelsters van beide teams weer 'sportvijanden'. De vermoeidheid brak SV Zeeburg uiteindelijk op. Er moest genoegen worden genomen met een 27-37 nederlaag. In de avond werd er feestgevierd in het hotel. De volgende ochtend vroeg gingen de meiden allemaal nog halfslapend de bus in op weg naar het vliegveld, om in de middag weer op Schiphol te landen.

Het was voor de meiden van SV Zeeburg een zeer leerzaam, maar ook heel leuk weekend.