De winterspelen in 2015.
De winterspelen in 2015.

Winterspelen op Diemerplein

DIEMEN - De winterspelen van Diemen worden op vrijdag 23 december voor het derde achtereenvolgende jaar gehouden op het Diemerplein. Het evenement dat officieel de naam draagt Daarom Diemen Winterspelen duurt van 14.00 tot 20.00 uur.

Tijdens de eerste twee edities van de winterspelen zat het weer niet mee. In 2014 stond er een harde wind en vorig jaar regende het langdurig. Dionne Tool, buurtsportcoach van de Stichting Welzijn Diemen (SWD), hoopt dit jaar op beter weer. "Driemaal is wat ons betreft scheepsrecht. Wij hopen op een koude, heldere en droge dag."

Dionne en haar collega Rens Wit, eveneens buurtsportcoach bij de SWD, organiseren de winterspelen samen met de gemeente, leden van de Diemer IJsclub en een aantal vrijwilligers.

De winterspelen zijn gericht op kinderen en tieners uit Diemen. Er zijn op vrijdag 23 december diverse activiteiten op en rond de kunststof ijsbaan, die op die ochtend op het Diemerplein wordt geplaatst. Dionne vertelt dat de winterspelen dit jaar nog groter worden aangepakt dan tijdens de eerste twee edities. Kinderen kunnen zich uitleven op de schaatsbaan. Zij kunnen zowel vrij schaatsen als deelnemen aan activiteiten die door de Diemer IJsclub worden georganiseerd. Het gaat hierbij om schaatsclinics, ijshockeywedstrijdjes, estafetteraces en discoschaatsen.

"Er zijn ook op andere plaatsen op het Diemerplein activiteiten: een springkussen, een snowboardsimulator, waarop het niet makkelijk is om overeind te blijven, en een winterestafette. De activiteiten op de schaatsbaan zijn vooral voor kinderen bedoeld, maar de snowboardsimulator en de winterestafette zijn ook geschikt voor iets oudere bezoekers", aldus Dionne.

In tegenstelling tot voorgaande jaren zal het terrein van de winterspelen met hekken worden afgesloten. Dionne: "Er komen twee ingangen. Deelnemers aan de winterspelen krijgen bij de ingang een strippenkaart die zij kunnen gebruiken om mee te doen aan de activiteiten op de ijsbaan en elders op het plein. Zij kunnen die dag ook een keer een portie poffertjes en een beker warme chocolademelk halen bij een kraampje dat op het Diemerplein komt te staan. De strippenkaart zou aanvankelijk een euro kosten, maar wordt gesponsord door de Diemer IJsclub. Hierdoor is de toegang gratis."