'Een echte Vermeer', donderdag 8 en dinsdag 13 december in Theater De Omval.
'Een echte Vermeer', donderdag 8 en dinsdag 13 december in Theater De Omval.

vrijdag 9 december

Winterwandeling+

Diemerbos 9.30 uur

Een wandeling om te ontdekken hoe makkelijk, gezellig en heerlijk bewegen is. Met extra aandacht voor ademhalingstechnieken en houding. Deelname is gratis, wel even laten weten dat je meedoet via mira@wellnessprojects.nl.

Amnesty schrijfactie

Gemeentehuis Diemen 11.00 uur

Betrokken burgers schrijven brieven naar autoriteiten van landen waar mensen tot lange gevangenisstraffen zijn veroordeeld omdat zij hun recht op vrije meningsuiting uitoefenden. Ook de gevangenen kunnen aangeschreven worden. 11.00 tot 17.00 uur.

zaterdag 10 december

Kerstmarkt

Sint Petrus' Bandenkerk 10.00 uur

Tot 15.00 uur van alles wat ook maar iets met kerst te maken heeft tegen redelijke prijzen. Er zijn ook weer heerlijke oliebollen en appelflappen te koop. De opbrengst is bestemd voor het restauratiefonds.

Cadeauwinkel van de Wereld

Winkelcentrum Diemerplein 10.00 uur

Veel kerstartikelen uit 'derde'-wereldlanden.

Kerstshow

Theater De Omval 20.30 uur

Kerst, the most wonderful time of the year! Of niet? Van het meest gênante kerstdiner dat je je kunt herinneren tot aan de nieuwste kersthit van 2016 of misschien wel een nieuwe variant op het eeuwenoude kerstverhaal. Alles kan bij de show van Op Sterk Water, de absolute top van het impro-cabaret.

zaterdag 10 december

Repair Café Diemen

De Diem 14.15 uur

Iets kapot, maar laten repareren is te duur en weggooien is zonde? Kom ermee langs en kijk samen met de vrijwilligers of het alsnog gerepareerd kan worden. Repareren is gratis, maar een bijdrage wordt zeer op prijs gesteld.

zondag 11 december

Viering 3e advent - Gaudete

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Eucharistieviering met het Hagunnankoor. Pater F. Mulder gaat voor.

Op stap met Dirk Scheele

De Omval 11.00 & 13.00 uur

Dirk Scheele neemt de kinderen weer enthousiast mee naar iets bijzonders, dit keer naar een echt popconcert! Reserveren via theaterdeomval.nl.

maandag 12 december

Huis van de Buurt

Het Noorderlicht 10.30 uur

Een inloop met om 12.00 uur een lunch en om 14.00 uur de creativiteitsclub. Vier vrijwilligers zorgen iedere week dat de bezoekers gezellig met elkaar kunnen kletsen, lunchen, een spelletje spelen of creatief bezig zijn. De inloop is tot 15.30 uur.

dinsdag 13 december

Conditie voor mannen

Gymzaal Schoolstraat 21.00 uur

Ouderwets conditietrainen voor mannen die ongedwongen en met plezier willen bewegen. Vanaf 35 jaar. Gratis try-outlessen 13 en 20 december. Aannmelden: ad@overkleeft-coaching.nl.

'Een echte Vermeer'

De Omval 14.00 & 20.00 uur

Film over meestervervalser Han van Meegeren. De jonge Han van Meegeren, een groot schildertalent in de jaren twintig, is op slag verliefd wanneer hij de prachtige actrice Jólanka Lakatos ontmoet. Ze blijkt echter de vrouw te zijn van Abraham Bredius, de belangrijkste kunstcriticus van die tijd. Bredius neemt nietsontziend wraak door Hans werk publiekelijk tot op de grond af te branden. Reserveren via theaterdeomval.nl.

woensdag 14 december

Huurders Vereniging Diemen

Theater De Omval 19.45 uur

Leden en bewoners van de complexen Henry Dunantlaan, Rode Kruislaan, Albert Loethoelistraat en Harmonielaan kunnen komen meepraten over zaken die van invloed zijn op de woon- en leefomgeving.

'Eeuwig vlees'

Theater De Omval 20.30 uur

Jihadsletjes. Filosoferende slachtkoeien. Verontrustende speeddates. In 'Eeuwig vlees' speelt Matroesjka alsof hun leven ervan afhangt. Met rauwe humor, schrijnende sketches en sappige technobeats draait Matroesjka alles en iedereen door de gehaktmolen.

donderdag 15 december

Kerstdiner

't Kruidvat 19.00 uur

Onder het genot van gezellige muziek en samen met andere buurtgenoten genieten van een gratis feestelijk kerstdiner. Meld u zo snel mogelijk aan, want vol is vol. Dat kan tot uiterlijk maandag 12 december: j.suriel@humanitas.nl of 06-51214129 of 020-7736542.

Perfetti Sconosciuti

Theater De Omval 20.30 uur

Eva en Rocco, een getrouwd stel van rond de veertig, hebben drie bevriende stellen uitgenodigd voor een etentje bij hun thuis. Eva stelt jolig voor dat iedereen zijn mobieltje op tafel legt en dat ze alle binnenkomende telefoontjes en berichtjes die avond met elkaar zullen delen. Reserveren via theaterdeomval.nl.