De heren van De Meeuwen overtuigden.
De heren van De Meeuwen overtuigden. Foto: Trudy Kroese

Heren De Meeuwen winnen overtuigend

DIEMEN - Het eerste herenteam van De Meeuwen heeft de thuiswedstrijd tegen BZC Brandenburg met 11-5 gewonnen. Het eerste damesteam verloor voor eigen publiek van Oceanus: 5-6.

De heren van de Meeuwen hadden drie duels in successie verloren en wilden een goed resultaat behalen. De gasten uit Bilthoven kwamen al snel op een 0-1 voorsprong door een afstandsschot. Uit een overtalsituatie kwam de thuisploeg weer op gelijke hoogte: 1-1. Halverwege de eerste periode was het opnieuw BZC Brandenburg dat op voorsprong kwam, maar vlak daarna was het De Meeuwen die door een mooie actie langszij kwam: 2-2. In de tweede periode nam de thuisploeg afstand door uit een overtalsituatie en via een mooie actie te scoren: 4-2. In de derde periode kwam BZC Brandenburg snel terug: 4-3. BZC Brandenburg kreeg een aantal grote kansen op de gelijkmaker. Een strafworp van de bezoekers werd gestopt door de keeper van De Meeuwen. De Meeuwen maakte hierna uit een overtalsituatie 5-3. Aan het einde van de derde periode werd er door De Meeuwen een strafworp benut, en daarna nog tweemaal gescoord: 8-3.

In de laatste periode werd door De Meeuwen nog even gas gegeven om het publiek te vermaken en te bedanken voor de steun. Al snel werd er gescoord via een afstandsschot: 9-3. Halverwege de vierde periode kregen de bezoekers binnen een minuut twee strafworpen, die beide werden gemist. De Meeuwen won het duel afgetekend: 11-5.

De dames van De Meeuwen en Oceanus speelden vanaf het begin volle pressing. Na enkele minuten was het 1-1. Veel speelsters van De Meeuwen kregen een tijdstraf en Oceanus maakte hier gebruik van en nam in de tweede periode een 3-4 voorsprong. De Meeuwen vocht terug en nam in de derde periode de leiding: 5-4. In de laatste periode speelden beide ploegen alles of niets en werd er hard gespeeld. De Meeuwen kreeg een strafworp tegen die door keepster Sanne Winchester werd gestopt. In de laatste minuten van de wedstrijd sloegen de dames van Oceanus tweemaal toe en wonnen met 5-6.