Het clubgebouw op het Van Markenplantsoen.
Het clubgebouw op het Van Markenplantsoen.

Gebouw krijgt nieuwe bestemming

DIEMEN - Duivensportvereniging PV De Luchtpost verlaat met ingang van 1 januari 2017 het clubgebouw op het Van Markenplantsoen. Dit vertelt wethouder Jeroen Klaasse van Gebouwenbeheer. De gemeente zoekt naar een nieuwe bestemming voor het gebouw.

Klaasse: "De gemeente heeft PV De Luchtpost benaderd met de vraag of de vereniging het gebouw wil verlaten. Het gebouw ligt op een mooie plaats, midden in een woonbuurt en vlak bij een speelplaats. De Luchtpost heeft nog maar weinig leden en gebruikt het gebouw niet intensief."

De wethouder vertelt over de bijzondere geschiedenis van het gebouw. "Bokser Joop Niemans, naar wie op Plantage De Sniep een straat is vernoemd, heeft in het verleden drie gebouwen aan de gemeenschap van Diemen gegeven. Het gebouw op het Van Markenplantsoen is daar een van. De andere twee gebouwen zijn inmiddels gesloopt. PV De Luchtpost heeft het gebouw overigens goed onderhouden." De speeltuin op het Van Markenplantsoen is enige tijd geleden gerenoveerd en wordt intensief gebruikt door kinderen uit de buurt. De gemeente is op zoek naar een nieuwe bestemming voor het gebouw en vraagt inwoners van Diemen om mee te denken. "Wij denken aan een bestemming voor gemeenschappelijk gebruik. Het zou goed zijn als het gebouw een buurtfunctie krijgt. Er zijn al ideeën aangedragen. Iemand wil bijvoorbeeld op woensdagmiddag knutselworkshops voor kinderen gaan geven, een ander lijkt het goed om vanuit het gebouw drankjes te verkopen voor kinderen die er spelen en hun ouders."

Dirk Veldhuis, voorzitter van PV De Luchtpost, bevestigt dat het initiatief van de gemeente is gekomen. "Ik vind het jammer dat wij het gebouw op het Van Markenplantsoen gaan verlaten, maar ik kijk ook naar het algemeen belang. Wij gebruiken het gebouw misschien 15 procent van de tijd. Als er een andere bestemming voor het gebouw komt wordt het intensiever gebruikt." Hij vertelt dat de vereniging nog nadenkt over een nieuwe plek: "Wij hebben meerdere opties, waarvan er een in Diemen is. De leden moeten hierover beslissen."