Wethouder Jeroen Klaasse en Maarten Spaan van Deen.
Wethouder Jeroen Klaasse en Maarten Spaan van Deen. Foto: Trudy Kroese

Pakketpunt PostNL in supermarkt Deen

DIEMEN - In supermarkt Deen in winkelcentrum Diemerplein is sinds woensdag een pakketpunt van PostNL. Het pakketpunt is te vinden bij de balie aan het begin van de supermarkt. Het pakketpunt is van maandag tot en met zaterdag geopend van 08.00 tot 21.00 uur en op zondag van 10.00 tot 18.00 uur.

In oktober sloot het postkantoor in Bruna in winkelcentrum Diemerplein. Dat leidde tot veel verontwaardigde reacties. Diverse partijen in de gemeenteraad trokken aan de bel en vroegen wethouder Jeroen Klaasse van Economische Zaken om actie te ondernemen om tot een oplossing te komen. De wethouder was daar al mee bezig. Hij benaderde PostNL met de wens om tot een oplossing te komen. Ook voerde hij overleg met de ondernemers van winkelcentrum Diemerplein.

Na de sluiting van het postkantoor in Bruna was het niet langer mogelijk om postpakketten die de postbode (na twee keer langs te zijn geweest) niet heeft kunnen bezorgen in het centrum van Diemen, op te halen. Het gaat hier om geengehoorzendingen. Een klein deel van die pakketten kon bij Gamma worden opgehaald, in andere gevallen moesten inwoners van Diemen naar Primera aan de Middenweg of zelfs naar Vivant in Amsterdam-Zuidoost. De oplossing is dus gevonden. Klanten kunnen voortaan voor veel postzaken terecht bij de centraal gelegen supermarkt Deen, die tevens ruime openingstijden heeft. Bij Deen kunnen geengehoorzendingen worden opgehaald, postpakketten worden verstuurd en pakketten retour worden gestuurd (bijvoorbeeld naar het populaire Zalando). Deen leverde al andere postzaken, zoals de verkoop van postzegels.

Voor veel postzaken kan men ook terecht bij Primera Koopmans in winkelcentrum Diemerplein. Bij die zaak kunnen ook postpakketten worden verstuurd, pakketten retour worden gestuurd en postpakketten worden afgehaald, waarvan bij de bestelling is aangegeven dat die bij Primera Koopmans dienen te worden afgeleverd. Niet alle leveranciers bieden overigens de mogelijkheid om een pakket bij Primera Koopmans te laten bezorgen. Voor het overschrijven van een kenteken kunnen inwoners van Diemen terecht bij Bandenservice Diemen aan de Verrijn Stuartweg 71-73.