Smashing '72 valt aan.
Smashing '72 valt aan. Foto: Trudy Kroese

Dames Smashing '72 grijpen naast winst

DIEMEN - Het eerste damesteam van Smashing '72 heeft de thuiswedstrijd tegen VC Allvo met 2-3 verloren. De setstanden waren 25-14, 25-17, 21-25, 14-25 en 12-15.

Voor de wedstrijd stonden beide teams op evenveel verliespunten, Allvo had wel één competitiewedstrijd minder gespeeld. Na de tie-breakset werd de wedstrijd in het voordeel van Allvo beslist (3-2) waardoor de ploeg uit Almere één competitiepunt is uitgelopen op Smashing '72.

Voorsprong
In de eerste set startten Annebel Dekker en de van een blessure teruggekeerde Serena van Overbeeke op de middenpositie, met Els van Westrienen als spelverdeelster. De teams gingen aan het begin van de set nog gelijk op, maar Smashing '72 kwam al snel op een ruime 18-12 voorsprong tegen de op papier gelijkwaardige tegenstander uit Almere. De set eindigde in een overbluffende 25-14.

Initiatief
In de tweede set nam Smashing '72 opnieuw het initiatief. Al vroeg in de set werd jeugdspeelster Maya van Noort ingebracht op de positie van spelverdeelster. De puntenmachine van Smashing '72 draaide op volle toeren en resulteerde opnieuw in een eenvoudige setwinst (25-17). In de derde set was er een compleet ander beeld van de krachtsverhoudingen. Allvo ging volle bak spelen en nam een voorsprong (7-12). Nadat passer-loper Anne Crouwel in het veld was gekomen werd de achterstand nog bijna ingelopen (18-20), maar verzilverde Allvo de set (21-25). De vierde set speelde Smashing '72 met de rug tegen de muur en werd er verloren met 14-25. Misschien was het wel de tactiek van Allvo om slap uit de startblokken te komen om vervolgens een gooi te doen naar de wedstrijdwinst.

Tie-break
In de vijfde tie-breakset kwam Smashing '72 knap terug in het spel en hield tot 11-11 stand. Daarna maakte Allvo korte metten (12-15).

WhamWham
Smashing '72 staat vijfde in de competitie en speelt de volgende wedstrijd op zaterdag 3 december in Zwaag tegen WhamWham.