De selectie van SV Zeeburg.
De selectie van SV Zeeburg. Foto: SV Zeeburg

SV Zeeburg verliest van Berdos: 20-16

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de uitwedstrijd tegen Berdos met 20-16 verloren. Bij rust leidde de thuisclub met 11-7.

Trainer/coach Doug van Leeuwen kon tijdens de wedstrijd in Alkmaar geen beroep doen op twee basisspeelsters. Maar desondanks rekenden de handbalsters uit Diemen op een goed resultaat.

Traag spel
SV Zeeburg begon niet sterk aan de eerste helft. De ploeg slaagde er niet in om het eigen spel te spelen en ging mee met het trage spel van Berdos. Bovendien had SV Zeeburg moeite om door de 6-0 verdediging van de thuisclub te komen.

Berdos ging de rust in met een voorsprong van vier treffers.

Oppeppen
In de rust hield coach Doug van Leeuwen een speech en pepten de speelsters uit Diemen elkaar op. SV Zeeburg begon de tweede helft een stuk beter. Er werden diverse spelsystemen gehanteerd die tot een paar doelpunten leidden.

Achterstand
Maar de dames uit Diemen slaagden er niet in om de in de eerste helft opgelopen achterstand ongedaan te maken. Berdos trok aan het langste eind en stelde de zege veilig: 20-16.

Onnodig
De dames van SV Zeeburg vonden de nederlaag onnodig. Het gemis van twee belangrijke speelsters was zeker van invloed op het resultaat. SV Zeeburg hoopt in de thuiswedstrijd tegen Berdos op volle sterkte te zijn en de concurrent dan te verslaan.

Vierde
Berdos en Geel Zwart zijn na zeven speeldagen koploper in de zaalcompetitie. Beide ploegen hebben twaalf punten. Het doelsaldo van Berdos is beter dan dat van Geel Zwart. Kras/Volendam staat met elf punten op de derde plaats, SV Zeeburg is met tien punten vierde.

Belangrijk duel
De handbalsters uit Diemen spelen op zondag 27 november opnieuw een belangrijk duel. SV Zeeburg ontvangt dan Geel Zwart. De wedstrijd in Sporthal Diemen begint om 12.45 uur.