Diemer Harmonie tijdens het optreden in Theater De Omval.
Diemer Harmonie tijdens het optreden in Theater De Omval. Foto: Per Staugaard

Najaarsconcert van
Diemer Harmonie
is groot succes

DIEMEN - Op zondag 13 november speelde de Diemer Harmonie onder leiding van dirigent Vincent van den Bijlaard in Theater De Omval in Diemen haar jaarlijkse Najaarsconcert.

De vier elementen water, lucht, vuur en aarde vormden het thema van de middag en zorgden voor een afwisselend programma. Het enthousiaste publiek kon luisteren naar originele werken voor harmonieorkest, die werden afgewisseld met bewerkingen van filmmuziek, gelardeerd met lichte muziek.

De Diemer Harmonie ontving een jaar geleden de Gerard Donkers wisselbokaal van de Brabantse Bond van Muziekgezelschappen naar aanleiding van haar optreden op het concours in Veldhoven op zondag 29 november 2015. Een bestuurslid van de Brabantse Bond was bij het Najaarsconcert aanwezig om deze prijs, uitgereikt aan de vereniging die het beste optreden verzorgd had op het gebied van repertoirekeuze, samenstelling van het orkest en uitstraling, weer in ontvangst te nemen.

Naast een aantal optredens in De Omval gaf de harmonie dit jaar maar liefst vier concerten in de buitenlucht: tijdens Duke op het Diemerplein, bij de 4-meiviering achter het gemeentehuis, op Campus Diemen Zuid en tijdens Monumentendag op Fort Diemerdam. Maandag 19 december om 19.30 uur sluit de harmonie het jaar af met een kerstconcert in verpleeghuis De Diem, de toegang is gratis. De concerten in 2017 zullen in het teken staan van het 120-jarig bestaan van de vereniging.

De Diemer Harmonie werd opgericht in 1897 en bestaat uit 45 leden, van jong tot oud. De harmonie staat onder leiding van haar vaste dirigent Vincent van den Bijlaard. Het symfonisch blaasorkest geeft jaarlijks verschillende concerten in en rond Diemen, soms elders in het land. Beschermheer van de vereniging is Erik Boog, de burgemeester van Diemen. Nieuwe leden zijn van harte welkom.