SV Zeeburg scoorde 27 keer.
SV Zeeburg scoorde 27 keer. Foto: Trudy Kroese

SV Zeeburg klopt KSV: 27-21

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de thuiswedstrijd tegen KSV met 27-21 gewonnen. Bij rust leidden de handbalsters uit Diemen met 13-10. SV Zeebug blijft na deze overwinning gedeeld lijstaanvoerder in de zaalcompetitie.

SV Zeeburg startte geconcentreerd met het doel om snel een voorsprong te nemen. De eerste aanval van de thuisclub leverde geen treffer op, dat gold ook voor de eerste offensieve actie van de bezoeksters uit Heerhugowaard. Maar na een goed uitgespeelde aanval wist SV Zeeburg de score te openen.

SV Zeeburg wist het doel van de tegenstander diverse keren te vinden, maar liet achterin ook de nodige steken vallen. SV Zeeburg hield de voorsprong vast, maar slaagde er niet in om de marge groter te laten worden dan drie punten.

De dames van SV Zeeburg hadden voor de wedstrijd te horen gekregen dat de coach van KSV tijdens wedstrijden af en toe de keepster uit het veld haalt om een extra veldspeelster in te zetten. Op het moment dat dit zou gebeuren, zou SV Zeeburg de bal meteen in een leeg doel moeten gooien, was de opdracht. KSV haalde de keepster inderdaad naar de kant en één keer had de thuisclub de kans om de bal in het lege doel te gooien, maar die kans werd gemist. In de tweede helft slaagde SV Zeeburg erin om KSV op afstand te houden. In de verdediging van KSV werd niet meer goed bijgeschoven, als gevolg waarvan speelsters van SV Zeeburg steeds door de verdediging van de bezoeksters konden springen. In de tweede helft was het niet heel spannend meer. KSV kon de thuisclub niet meer bedreigen en SV Zeeburg won de wedstrijd met 27-21. Het is spannend in de hoofdklasse E van de zaalcompetitie. Berdos, SV Zeeburg en Geel Zwart hebben na zes competitiewedstrijden tien punten en delen de eerste plaats. Berdos heeft het beste doelsaldo van de drie ploegen. Kras/Volendam staat met negen punten uit vier duels op de vierde plaats. Zaterdag staat er een topper op het programma. SV Zeeburg gaat dan op bezoek bij Berdos. De wedstrijd in Alkmaar begint om 19.15 uur.