Trainer Gerrie Breugem geeft prioriteit aan competitie.
Trainer Gerrie Breugem geeft prioriteit aan competitie. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen verliest in Haarlem

DIEMEN - SV Diemen heeft de uitwedstrijd tegen Olympia Haarlem met 3-1 verloren. Bij rust leidde de thuisclub met 1-0.

SV Diemen speelde tegen een ploeg die over veel ervaring beschikt. De thuisclub kwam na een kwartier spelen op 1-0. Kort daarna verzuimde de arbiter de bezoekers een penalty te geven. "Giliano Eijken werd duidelijk geduwd. Wij hadden een strafschop moeten krijgen", aldus Gerrie Breugem, trainer van SV Diemen.

Ongeveer 25 minuten na de hervatting verruimde Olympia Haarlem de marge: 2-0. Kort daarna deed aanvaller Giliano Eijken iets terug voor SV Diemen: 2-1. Gerrie Breugem liet zijn ploeg daarna risico nemen door een-op-een te spelen met het doel om een punt te pakken. Dit lukte niet en Olympia Haarlem bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 3-1. Na tien competitieduels blijft SV Diemen op de laatste plaats staan van de derde klasse C. SV Diemen heeft zes punten. De twee ploegen die boven SV Diemen staan zijn SV Ouderkerk en Fortius. Die ploegen hebben beide elf punten. Bloemendaal, dat met 1-4 bij Laren '99 won, is nu samen met FC Weesp koploper. FC Weesp verloor zondag de uitwedstrijd tegen Roda '23 met 2-0. Bloemendaal heeft een beter doelsaldo dan FC Weesp. Komend weekeinde is er geen competitieprogramma. SV Diemen speelt zondagmiddag een bekerduel tegen LSVV uit Noord-Scharwoude, een ploeg die uitkomt in de tweede klasse van de zondagcompetitie. Het gaat om een duel van de tweede knock-outfase van de bekercompetitie. De wedstrijd in Noord-Scharwoude begint om 14.00 uur. Gerrie Breugem neemt het bekertoernooi serieus en wil zo ver mogelijk komen. Maar de competitie heeft uiteraard zijn prioriteit.

"De volgende competitiewedstrijd is een thuisduel tegen Schoten. Die wedstrijd moeten wij winnen, want wij moeten het gat dichten met de ploegen die boven ons staan. Wij zullen er zondag alles aan doen om van LSVV te winnen, want een goed resultaat kan een positief effect hebben op het zelfvertrouwen. Maar wij kijken ook vooruit naar de wedstrijd tegen Schoten. Ik zal in de bekerwedstrijd geen spelers opstellen die licht geblesseerd zijn."