Anthony Pinas is het creatieve brein achter de dansschool.
Anthony Pinas is het creatieve brein achter de dansschool. Foto: Karen Steenwinkel

Dansschool mikt op alle leeftijden

DIEMEN - OnPoint Dancelab is sinds begin november gevestigd in het gebouw van brede school De Meridiaan aan de Prinses Beatrixlaan 156 C in Diemen. Wethouder Jeroen Klaasse van Cultuur zal OnPoint Dancelab op zaterdag 26 november feestelijk openen.

OnPoint Dancelab is eigendom van Anthony Pinas, voormalig inwoner van Diemen. De ondernemer is het creatieve brein achter de dansschool en geeft samen met Lisa Schutijser de lessen. Ingrid Baars uit Diemen doet de administratie en communicatie en valt af en toe in als docente.

OnPoint Dancelab is een dansschool voor alle leeftijden. Dansliefhebbers kunnen er terecht voor een gevarieerd aanbod: van streetdance, hiphop, get fit, ballet en breakdance tot dancehall. Daarnaast biedt OnPoint Dancelab ook privé (dans)lessen aan. In De Meridiaan heeft OnPoint Dancelab de beschikking over een danszaal met spiegels, een geschikte dansvloer en een goede muziekinstallatie.

Ingrid Baars: "Wij geven al enige tijd lessen tijdens de naschoolse activiteiten van basisscholen in Diemen. Daar doen zowel jongens als meisjes aan mee. Wij zijn ook begonnen met lessen get fit voor volwassenen. Aan die lessen doen mannen en vrouwen mee. We beginnen altijd met oefeningen en daarna wordt er gedanst."

Anthony voetbalde in de jeugd van eredivisieclub Vitesse. Nadat hij last kreeg van blessures besloot hij zich op dansen te richten. Hij is professioneel danser, dansdocent en choreograaf. Anthony heeft de dansopleiding aan het Art & Entertainment College in Amsterdam gevolgd en een jaar de vooropleiding 5 o'clock van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK). In 2012 is Anthony het OnPoint-collectief begonnen en in 2014 heeft hij Stichting Build Your Dream opgericht. Het doel van deze stichting is het ondersteunen van talentenontwikkeling van jongeren op het gebied van urban arts, zowel nationaal als internationaal. Anthony geeft momenteel hiphoplessen bij onder andere Amsterdam Dance Centre en Global Dance Centre. Samen met het team willen Anthony en Ingrid met OnPoint Dancelab een ontmoetingsplek creëren waar iedereen zich welkom en veilig voelt en zorgeloos kan genieten van dans. Om de danslessen zo toegankelijk mogelijk te houden is de contributie vrij laag. Kinderen die verder willen in dans kunnen bij OnPoint Dancelab terecht voor advies en begeleiding. OnPoint Dancelab werkt alleen met goed opgeleide, ervaren en enthousiaste docenten met een passie voor lesgeven.

Zelfvertrouwen
Anthony en Ingrid wijzen op de voordelen van dansen. Dansen is gezond, goed voor de conditie, coördinatie en lenigheid en is vaak een stimulans voor het zelfvertrouwen. Door het volgen van lessen van gekwalificeerde docenten kunnen blessures worden voorkomen. Wethouder Jeroen Klaasse zal OnPoint Dancelab op zaterdag 26 november om 14.00 uur feestelijk openen. Van 14.00 uur (inloop vanaf 13.45 uur) tot 17.00 uur zijn alle dansliefhebbers welkom bij deze feestelijke opening en de aansluitende borrel. De lessen zijn die dag gratis. Op de website www.onpointdancelab.nl is meer informatie te vinden over de dansschool en kan er ingeschreven worden voor een gratis proefles.

'Dansen is gezond en goed voor de conditie, coördinatie en lenigheid'