Daniëlle van der Horst, Jeroen Klaasse, Marja Eelman, Joke Janssen en Casper Le Fèvre.
Daniëlle van der Horst, Jeroen Klaasse, Marja Eelman, Joke Janssen en Casper Le Fèvre. Foto: Trudy Kroese

Daniëlle van der Horst wint Kunstprijs Diemen 2016

DIEMEN - Daniëlle van der Horst heeft de Kunstprijs Diemen 2016 gewonnen. Zij maakte het schilderij 'De ijsvogel is weer teruggekeerd in Diemen'.

De tweede prijs was voor Joke Janssen die het beeld 'Diemen Daarom' heeft gemaakt. Casper Le Fèvre ontving de derde prijs voor zijn schilderij 'Diemer Dynamiek'. De publieksprijs was voor Marja Eelman voor de collage 'Agobad moet blijven'. Zij kreeg twintig stemmen van bezoekers van de tentoonstelling. De prijzen werden donderdagavond uitgereikt tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis.

Daniëlle van der Horst woont in Winkel. Zij woonde in het verleden lange tijd in Diemen. De overige drie winnaars zijn inwoners van Diemen.

De Kunstprijs Diemen 2016 werd georganiseerd door Kunstzin Diemen, de vereniging van beeldend kunstenaars. De jury bestond uit wethouder van Cultuur Jeroen Klaasse, beeldend kunstenaar Lola Eradus en Ad Saan, voorzitter van de Historische Kring Diemen. De jury had tien deelnemers geselecteerd die aan de aanwezigen iets mochten vertellen over het kunstwerk dat zij hadden ingestuurd. Hieronder waren ook de drie winnaars van de juryprijzen en de winnaar van de publieksprijs. Zij werden door wethouder Klaasse en Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen, kort over hun inzending geïnterviewd.

De Kunstprijs Diemen werd tot dusver om de twee jaar gehouden. Steven Dijk legde de aanwezigen uit dat dit gaat veranderen. "Kunstzin Diemen gaat de Kunstprijs Diemen voortaan twee keer per drie jaar houden. Alleen in het jaar dat wij de Kunstroute Diemen organiseren is er geen Kunstprijs Diemen. De volgende Kunstprijs Diemen wordt in 2017 gehouden. Er is dan geen thema. Wij hopen dat dit tot meer inzendingen leidt. In 2018 organiseren wij weer de Kunstroute Diemen."