De Diemer Harmonie geeft zondag 13 november het Najaarsconcert in De Omval.
De Diemer Harmonie geeft zondag 13 november het Najaarsconcert in De Omval.

donderdag 10 november

Financieel Café

OBA Diemen 14.00 uur

Voor hulp bij het aanvragen van DigiD, Woningnet, uitprinten van officiële documenten en invullen van digitale formulieren.

10 en 15 november

'La Danseuse'

De Omval 14.00 & 20.00 uur

Het onwaarschijnlijke en tumultueuze levensverhaal van de Amerikaanse Loïe Fuller, die aan het einde van de 19e eeuw naar Parijs verhuisde om daar een revolutie te ontketenen in de wereld van de dans. Aanvang 20.00 uur, dinsdag ook om 14.00 uur. Reserveren via theaterdeomval.nl.

vrijdag 11 november

Psych Neurobics

't Kruidvat 19.00 uur

Stichting Sigfa Holland geeft een Psycho Neurobics seminar. Contact: sigfaholland@gmail.com, 06-85768118 of 06-8434407. Kosten: een vrijwillige bijdrage.

'Het komt nu wel heel dichtbij'

Theater De Omval 20.30 uur

Cabaretier Patrick Nederkoorn komt naar Diemen met zijn tweede avondvullende programma. Noem Patrick Nederkoorn gerust een ervaringsdeskundige. Hij is meerdere keren in Parijs geweest, hij heeft weleens in een vliegtuig gezeten én hij woont in een wijk met verschillende gebedshuizen. Nou, dan komt het allemaal wel heel dichtbij. En toch, ondanks al die dreiging, komt deze held vanavond gewoon naar het theater.

zaterdag 12 november

'Hoe dan'

Theater De Omval 20.30 uur

'Hoe dan' geeft de hedendaagse strijd weer van een jonge vrouw van 23. Carpe diem? De wereld redden? Gaat dat samen?! Roos Blufpand raakt, verbaast, is klein en daardoor juist heel groot. Het is zoals het is. En die kwetsbaarheid maakt Roos zo sterk.

zondag 13 november

Viering

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Woord- en Communieviering met het Hagunnankoor. Pastor H. Hartog gaat voor in deze viering.

Diemer Harmonie

Theater De Omval 14.00 uur

Het jaarlijkse Najaarsconcert, muzikaal gezien het hoogtepunt van het seizoen. Originele werken voor harmonieorkest worden afgewisseld met bewerkingen van filmmuziek, gelardeerd met lichte muziek. De vier elementen water, lucht, vuur en aarde vormen het thema van de middag. Toegang € 10,-; kinderen tot 16 jaar gratis, 65+ € 8,-. Reserveren: penningmeester@diemerharmonie.nl.

woensdag 16 november

Eten met de Buurt

't Kruidvat 17.00 uur

Elke woensdag een lekker 3-gangenmenuutje. Heb je dieetwensen geen probleem, geef deze dan door. Kosten € 3,50. Graag reserveren voor woensdag 12.00 uur bij 't Kruidvat, 06-50716404, in verband met de boodschappen.

donderdag 17 november

'La Fille Inconnue'

Theater De Omval 20.00 uur

De nieuwe, wederom ijzersterke film van de Gebroeders Dardenne! Jenny is een jonge, sociaal betrokken, huisarts in Seraing, nabij Luik. Op een avond nadat de praktijk gesloten is, wordt er aangebeld, maar ze besluit niet meer open te doen. De volgende dag wordt een jong meisje dood gevonden aan de Maas. Het blijkt het meisje te zijn dat voor haar deur stond. Jenny voelt zich schuldig en zet alles op alles om de identiteit van het meisje te achterhalen zodat ze niet anoniem begraven wordt. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zaterdag 19 november

Wandeling Pink Diemen

Gemeentehuis 13.30 uur

Korte wandeling door Diemen met gezellige nazit. Pink Diemen wil Diemenaren (homo, lesbo, biseksueel, transgender, ruimdenkende, interseksuele en zich afvragende) de gelegenheid bieden elkaar te ontmoeten. Door nieuwe mensen in en uit de eigen buurt te leren kennen in een relaxte sfeer kun je iets voor elkaar gaan betekenen.

'Popje, hou je muil'

Theater de Omval 20.30 uur

Ilse Warringa en Servaes Nelissen vonden elkaar middels hun schoenenverslaving. De collectie van Ilse is met 465 paar net iets groter dan die van Servaes (436 paar). Tijdens de praatgroep opperde therapeut Bert Steunzool een voorstelling hierover te maken. Ferry en Meta zetten samen Schoenenhuis Fermeta op. Na een aantal jaren botert het niet meer zo goed tussen het eigenaardige stel. Schoenenhuis Fermeta is duidelijk toe aan een nieuw concept: De Knotsgekke Snuffeldagen, waarbij alle schoenen de deur uit moeten.

donderdag 24 november

Diemen voor elkaar

Theater de Omval

Diemenvoorelkaar.nl, de website voor hulp en ontmoeting, voor jong en oud, organiseert een bijeenkomst voor hulpvragers en hulpaanbieders. Ontvangst met lunch, koffie en thee. Kosten: 2 euro. Aanmelden: 020-3144700, info@diemenvoorelkaar.nl of in de Brede HOED.