Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

René Letteboer

Voorzitter SV Diemen
52 jaar
Diemenaar sinds 1970

Hoe gaat het met de campagne om nieuwe vrijwilligers te werven?
"Wel goed. Er hebben zich mensen aangemeld voor bestuursdiensten en mensen die willen helpen bij het organiseren van een meerdaags toernooi voor de jeugd dat met Pasen of Pinksteren gaat plaatsvinden. Er gaan jeugdteams van SV Diemen aan meedoen en jeugdteams van andere clubs, ook clubs die in het betaald voetbal uitkomen."

Wat is er zo leuk aan om voorzitter van SV Diemen te zijn?
"Ik ben opgegroeid bij SV Diemen en heb er lang gespeeld. Mijn zoon speelt ook al weer 15 jaar voor de club. SV Diemen is een leuke vereniging en ik vind het leuk om lid te zijn van het bestuur en er aan bij te dragen dat alles goed georganiseerd is en goed loopt."

Wat zijn jouw overige hobby's?
"Ik ga twee keer per week hardlopen en loop dan vijf of tien kilometer. Ook schaak ik graag. Ik heb vroeger geschaakt bij de vereniging Donner in Diemen, ik ben daar ook voorzitter geweest. Donner bestaat niet meer. Ik heb daarna even geschaakt bij Oosten-Toren. Tegenwoordig schaak ik op de computer."

Wat zijn jouw favoriete clubs en voetballers?
"Ik ben voor Ajax en Barcelona. Vroeger was Johan Cruijff mijn favoriete voetballer, nu Lionel Messi."

Wat is jouw favoriete muziek?
"Ik heb geen voorkeur voor specifieke artiesten. Mijn smaak is heel breed. Als ik in de auto zit staat de radio altijd op 538."

En jouw favoriete film?
"'D-Day', over de Tweede Wereldoorlog en 'Pirates of the Caribbean'. Dat zijn twee heel verschillende genres."

Wat kan er beter in Diemen?
"Ik zou graag zien dat het parkeerbeleid verandert. Wat mij betreft zou het goed zijn als de inwoners van Diemen gratis kunnen parkeren. Daarnaast zou ik het goed vinden als de parkeerwachters in Diemen zich prettiger opstellen."