De dames van het eerste team van De Meeuwen.
De dames van het eerste team van De Meeuwen.

Dames De Meeuwen gaan extra trainen

DIEMEN - De dames van het eerste waterpoloteam van De Meeuwen starten binnenkort met extra trainingen in TrainMore in Diemen. Het team heeft van TrainMore vijftien sportabonnementen gekregen.

Sanne Winchester, keepster en aanvoerster van het eerste damesteam van De Meeuwen: "Wij gaan trainen bij TrainMore omdat wij naast de zwemtrainingen ook andere vormen van training willen gaan doen. Dit zullen we doen met hulp van personal trainer Jurjen van Leeuwen. Het doel van die trainingen is dat we sterker, sneller en wendbaarder worden. We gaan twee keer per week bij TrainMore trainen met behulp van trainingsschema's en daarnaast zullen we misschien deelnemen aan leuke lessen. De bedoeling is dat wij op maandag 14 november beginnen. We zullen deze trainingen gaan combineren met de waterpolotrainingen en de wedstrijden. Daarbij letten wij goed op de belastbaarheid. Wij gaan bijvoorbeeld niet op zaterdagochtend trainen als wij zaterdagavond een wedstrijd moeten spelen."

De selectie van het eerste damesteam van De Meeuwen bestaat uit tien speelsters. De overige vijf abonnementen zullen worden gebruikt door talenten van het tweede damesteam die op termijn hopen door te stromen naar de A-selectie. Het eerste damesteam van De Meeuwen werd vorig seizoen kampioen van de tweede klasse. Dit seizoen komt het team uit in de eerste klasse. Het eerste damesteam is ambitieus en hoopt in de toekomst opnieuw te promoveren en op een nog hoger niveau actief te worden.
Heren 1
Het eerste herenteam van de Meeuwen boekte zaterdag een thuisoverwinning op VZC - E&P Veenendaal. De Meeuwen hanteerde een nieuwe tactiek, wat in het begin enige moeite kostte. De Meeuwen sloot de eerste periode af met een 2-1 voorsprong. De bezoekers hadden na twee perioden de leiding: 2-3. In de derde periode maakte De Meeuwen gebruik van een overtalsituatie en kwam langszij: 3-3. In de laatste periode werd er nog een keer goed aangezet en alles gegeven voor de drie punten. Door twee snelle counters, een overtalsituatie en een goed uitgespeelde kans scoorde de thuisploeg driemaal en werd met 8-6 gewonnen.