SV Diemen hield goed stand tegen koploper.
SV Diemen hield goed stand tegen koploper. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen speelt gelijk tegen FC Weesp

DIEMEN - SV Diemen heeft voor eigen publiek met 2-2 gelijkgespeeld tegen FC Weesp. Alle doelpunten werden voor rust gemaakt.

SV Diemen ging vooraf uit van een lastig duel tegen de lijstaanvoerder uit Weesp, die aan het einde van van het vorige seizoen degradeerde uit de tweede klasse. Na een kwartier spelen kwam SV Diemen op voorsprong door een doelpunt van aanvaller Gianno dos Passos. De bezoekers uit Weesp maakten echter in dezelfde minuut gelijk. Na ongeveer een half uur spelen nam SV Diemen opnieuw de leiding door een treffer van aanvaller Niels Verheul. Verheul en verdediger Jelle de Wild kwamen vorig jaar nog uit voor FC Weesp. Vlak voor het rustsignaal van de scheidsrechter kwam FC Weesp opnieuw langszij: 2-2.

SV Diemen-trainer Gerrie Breugem: "Wij hebben in de eerste helft onze beste helft van het seizoen gespeeld en hadden het naar mijn mening verdiend om met een voorsprong de rust in te gaan. Maar enkele seconden voor het rustsignaal kregen we helaas een doelpunt tegen. Dat kwam hard aan."

SV Diemen wist in de tweede helft stand te houden tegen het sterke FC Weesp. Vlak voor tijd kwam de thuisclub nog goed weg: een speler van FC Weesp schoot de bal over het doel van keeper Dave Moen.

SV Diemen heeft na negen duels zes punten en staat nog steeds op de laatste plaats van de derde klasse C. De afstand met de concurrenten VVH Velserbroek en Roda '23 is nu vier punten. Die twee ploegen hebben na negen duels tien punten. FC Weesp blijft koploper en heeft twintig punten.

SV Diemen gaat zondag op bezoek bij Olympia Haarlem, dat elf punten heeft. De wedstrijd begint om 14.00 uur. Gerrie Breugem: "Olympia Haarlem staat in de middenmoot, die op dit moment heel groot is. De nummer zes op de ranglijst heeft elf punten en de nummers twaalf en dertien, die boven ons staan, hebben tien punten. Ik weet dat er bij Olympia Haarlem enkele ex-profs spelen."