Celine en Rodrique voor de zaak in winkelcentrum Diemerplein.
Celine en Rodrique voor de zaak in winkelcentrum Diemerplein. Foto: Trudy Kroese

BLOEM! voelt zich prettig in Diemen

DIEMEN - Bloemenzaak BLOEM! is nu bijna twee maanden gevestigd in winkelcentrum Diemerplein. Eigenaars zijn Rodrique (34) en Celine (33) Vrolijk, broer en zus en afkomstig uit een familie die al lang in het bloemenvak werkt.

De ouders van Rodrique en Celine hadden twee bloemenzaken op de luchthaven Schiphol. Rodrique en Celine hebben die twee zaken enige jaren geleden van hun ouders overgenomen en hebben daarna doorgepakt. Zij openden nieuwe zaken in Den Haag, Delft en twee in Amsterdam, respectievelijk op het Stadionplein in Amsterdam-Zuid en in winkelcentrum Oostpoort in Amsterdam-Oost. In september volgde de zaak in Diemen. De officiële opening was op 14 september.

In het zicht
Rodrique: "Wij kregen van de eigenaars van de bloemenzaak die hier tot eerder dit jaar was gevestigd de tip dat wij deze winkelruimte konden huren en een zaak konden openen. Wij zijn zeer tevreden over deze locatie: de winkel is ruim en ligt goed in het zicht. De mensen die met de roltrap of de lift naar beneden komen zien onze zaak liggen. Ook is het prettig dat onze zaak naast Albert Heijn ligt, waar dagelijks heel veel mensen komen. Vlak naast onze winkel is de in- en uitgang van de parkeergarage."

Rodrique en Celine zijn van jongs af aan opgegroeid in het bloemenvak. Zij hebben de taken onderling verdeeld. "Ik richt mij vooral op de inkoop en ga vijf keer per week 's morgens vroeg naar de veiling in Aalsmeer, Celine houdt zich vooral bezig met de winkels. Onze ouders helpen ons soms op de achtergrond."

Service
Hoewel BLOEM! ook een aantal webshops heeft, vinden Rodrique en Celine de winkels van groot belang. Klanten kunnen in BLOEM! in winkelcentrum Diemerplein het aanbod met eigen ogen zien, vragen stellen en een beroep doen op de vakkennis en service van het personeel. Het team van BLOEM! vindt het belangrijk om persoonlijke aandacht aan de klanten te geven. BLOEM! verricht bij voorkeur maatwerk. "Klanten kunnen hier hun eigen boeket samenstellen. Het is bijvoorbeeld mogelijk om van elk type bloem er één te kopen en daarmee een boeket naar eigen smaak te maken. Ons assortiment is ruim. Wij verkopen veel bloemen en planten en ook glaswerk op maat en vazen. Wij houden ook rekening met de seizoenen. Wij gaan uiteraard veel aandacht aan kerst besteden."

Focus
Rodrique en Celine merken dat klanten graag naar een bloemenzaak gaan. "Als je in Diemen woont en iemand in bijvoorbeeld Groningen een bos bloemen wilt sturen, ligt het voor de hand dat je dat via internet doet. De webshop van BLOEM! is www.bloemenzaak.nl. Maar over het algemeen vinden mensen het prettig om naar een bloemenzaak te gaan. Dat is toch anders. Onze focus ligt daarom bij onze winkels."

Rodrique en Celine hebben de taken in
het bedrijf verdeeld

Rodrique en Celine wonen beiden in Amsterdam en hebben geen enkele moeite gehad om aan de mentaliteit in Diemen te wennen. "Ik vind de mensen in Diemen direct. De meeste zeggen wat zij denken. Als het goed is vertellen ze het aan je, maar als zij een keer niet helemaal tevreden zijn, hoor je het ook. Dat vinden wij prettig."