SV Diemen creëerde veel kansen tegen Fortius.
SV Diemen creëerde veel kansen tegen Fortius. Foto: Jan Ronday

SV Diemen klopt Fortius: 4-1

DIEMEN - SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen Fortius met 4-1 gewonnen. Alle doelpunten werden in de eerste helft gemaakt.

De derby tegen Fortius was voor SV Diemen een cruciaal duel. Alleen door drie punten te halen kon de achterstand op de ploegen die boven SV Diemen staan worden verkleind.

De bezoekers uit de Watergraafsmeer namen de leiding. Daarna stelde SV Diemen orde op zaken en liep uit naar een 4-1 voorsprong bij rust. Gianno dos Passos maakte gelijk na een corner. Daarna kreeg een speler van Fortius zijn tweede gele kaart na een zware overtreding op Tijs Ernest.

Tijs Ernest, Bright Owusu en opnieuw Tijs Ernest bepaalden de stand op 4-1. Ook aan deze treffers ging een hoekschop vooraf. Na de hervatting had SV Diemen het verschil met Fortius veel groter kunnen maken, maar de thuisclub verzuimde een groot aantal kansen te benutten.

SV Diemen-trainer Gerrie Breugem is tevreden met de overwinning, maar plaatst ook kanttekeningen: "We hebben goed gespeeld en veel kansen gecreëerd. Maar we hebben verzuimd om Fortius een enorme tik uit te delen. Fortius is een van onze directe concurrenten. Ik vind dat Fortius over een heel matig team beschikt en wij hadden tien doelpunten kunnen maken."

SV Diemen heeft na acht duels vijf punten en blijft hekkensluiter in de derde klasse C. De achterstand op Fortius en Sporting Martinus is nu nog drie punten, de achterstand op Roda '23 vier punten.

SV Diemen ontvangt zondag koploper FC Weesp, dat vorig jaar uit de tweede klasse degradeerde. FC Weesp incasseerde zondag de eerste nederlaag van het seizoen. De ploeg ging onderuit tegen Bloemendaal (0-2). In het bekertoernooi werd FC Weesp onlangs uitgeschakeld door OSV.

De duels tussen SV Diemen en FC Weesp zijn altijd beladen. Verdediger Jelle de Wild en aanvaller Niels Verheul van SV Diemen kwamen vorig seizoen nog voor FC Weesp uit. Dit maakt de wedstrijd van zondag extra boeiend.