SV Zeeburg zette veel aanvallen op.
SV Zeeburg zette veel aanvallen op. Foto: Jan Ronday

SV Zeeburg is te sterk voor VZV: 32-23

DIEMEN - Het eerste damesteam van SV Zeeburg heeft de thuiswedstrijd tegen VZV met 32-23 gewonnen. SV Zeeburg staat na deze overwinning op een gedeelde eerste plaats van de ranglijst in de hoofdklasse van de zaalcompetitie.

SV Zeeburg was de eerste vijf minuten van de wedstrijd niet scherp en de verdediging stond niet goed. Keepster Anne de Vries verrichtte een aantal knappe reddingen. SV Zeeburg werd steeds sterker en liep al snel uit. Vooral in het laatste kwartier van de eerste helft kon SV Zeeburg door het balverlies van VZV diverse keren uit breaks scoren. Daarnaast zette SV Zeeburg ook mooie aanvallen op en speelden de dames elkaar goed vrij. De ruststand was 18-7 in het voordeel van SV Zeeburg.

De tweede helft speelde het team van SV Zeeburg iets minder geconcentreerd en werd er meer balverlies geleden dan voor de pauze. De thuisclub kreeg in korte tijd twee penalty's tegen die beide werden gestopt door keepster Annick van der Mark. Op spectaculaire wijze stopte zij ook de rebound. De tweede helft eindige chaotisch. VZV profiteerde van balverlies van SV Zeeburg en wist via een aantal breaks te scoren. VZV slaagde er echter niet in om de stand terug te brengen naar een verschil van minder dan negen punten. SV Zeeburg won comfortabel: 32-23.

Het eerste damesteam van SV Zeeburg werd vorig jaar kampioen van de eerste klasse van de zaalcompetitie. Er werd toen besloten om voortaan de veldcompetitie te laten schieten en zich volledig te richten op de zaalcompetitie.
Prestaties
De ploeg van trainer/coach Doug van Leeuwen presteert tot dusver goed in de hoofdklasse. Van de vier duels werden er drie gewonnen en één verloren. Na vier speeldagen hebben vier ploegen zes punten. Berdos heeft het beste doelsaldo (+22). Het doelsaldo van de andere drie ploegen is minder: SV Zeeburg (+13), US (+7) en Geel Zwart (+6).

SV Zeeburg gaat zaterdagavond op bezoek bij Schagen, dat met twee punten uit vier duels hekkensluiter is. De wedstrijd in Schagen begint om 20.00 uur.