Afbeelding

Nanne van
der Kuijl


Eigenaresse van Brasserie Drusius in Bussum, woont - met onderbrekingen - 34 jaar in Diemen

Er hangen schilderijen van jou in Brasserie Drusius in winkelcentrum Diemerplein.
"Ik schilder al heel lang en heel vaak. Een aantal van mijn schilderijen is nu te zien in Drusius in Diemen. De schilderijen zijn te koop."

Waarom schilder je zo graag?
"Schilderen is voor mij therapeutisch. Ik heb de laatste jaren veel meegemaakt en schilderen helpt mij om mijn hoofd leeg te maken en tot rust te komen. Ik geef ook workshops schilderen in de zaken in Bussum en in Diemen. Ik vind dat heel leuk om te doen. Het is altijd leuk om te zien hoe een schilderij eruit gaat zien."

Wat zijn jouw andere hobby's?
"Koken en heerlijk in de buitenlucht verblijven. Wij zijn onlangs op Vlieland geweest. Wij hebben onze kaplaarzen aangedaan en zijn het wad op gegaan."

Wat is jouw favoriete plek in Diemen?
"Brasserie Drusius in winkelcentrum Diemerplein natuurlijk. Die zaak is eigendom van mijn zoon Dennis. Ze hebben er heerlijke hapjes en drankjes en het is er altijd gezellig. Ik kom regelmatig, maar heb niet altijd de tijd om erheen te gaan. Ik moet namelijk ook nog werken in de zaak in Bussum."

Je bent in Amsterdam geboren, kom je er nog vaak?
"Mijn partner en ik gaan vaak naar Amsterdam, meestal naar de binnenstad. Wij hebben een scooter. Hij rijdt dan en ik zit achterop. We gaan vaak even een haring eten of een biertje in een café drinken."

Wat is jouw favoriete muziek?
"Mijn smaak is een beetje ouderwets. Ik houd van The Beatles en Tom Jones. Mijn favoriete nummer is 'It's a perfect day' van Lou Reed."

Met wie zou je nog wel eens een gesprek willen voeren?
"Met mijn moeder. Zij is overleden in 2000."