Inwoners van Diemen kunnen voor veel postzaken terecht bij Primera Koopmans.
Inwoners van Diemen kunnen voor veel postzaken terecht bij Primera Koopmans. Foto: Trudy Kroese

Waar kan pakket worden afgehaald?

DIEMEN - De firma Oosterwaal in de Brinkstraat in Betondorp gaat binnenkort geen postpakketten voor inwoners van Diemen meer uitreiken. Dit zegt de eigenaar van de winkel. Het werk voor PostNL kost hem veel tijd en levert weinig geld op.

Onlangs werd bekendgemaakt dat inwoners van Diemen na het sluiten van het postkantoor in de Bruna in winkelcentrum Diemerplein voor een aantal postzaken naar Amsterdam moeten. PostNL liet weten dat inwoners van Diemen die hun kenteken willen laten overschrijven terechtkunnen bij Primera aan de Middenweg 49. Het is overigens ook mogelijk om een kenteken te laten overzetten bij Bandenservice Diemen aan de Verrijn Stuartweg 71-17, laat een woordvoerster van dat bedrijf weten.

Onduidelijk
Er bestaat onduidelijkheid over voor welke postzaken men nog wel in Diemen terecht kan. Voor veel postzaken kan men terecht bij Primera Koopmans in winkelcentrum Diemerplein. Bij die zaak kunnen ook postpakketten worden verstuurd, pakketten retour worden gestuurd (bijvoorbeeld naar het populaire Zalando) en postpakketten worden afgehaald, waarvan bij de bestelling is aangegeven dat die bij Primera Koopmans dienen te worden afgeleverd. Niet alle leveranciers bieden overigens de mogelijkheid om een pakket bij Primera Koopmans te laten bezorgen.

Bij ABC Drogisterij in winkelcentrum Kruidenhof in Diemen-Zuid kunnen pakketten worden verstuurd en voor een retourzending worden afgegeven.
Niet thuis
In het geval dat er een postpakket wordt besteld dat aan huis wordt afgeleverd, ligt het weer anders. Nadat de postbode twee keer langs is geweest en de bewoner niet thuis heeft aangetroffen, moet het postpakket worden afgehaald. Er wordt hier gesproken over Geen Gehoor Zendingen. Die kunnen bij de Gamma (een klein deel van de pakketten), bij Primera aan de Middenweg 49 of bij Vivant aan de Harriet Freezerstraat 106 in Amsterdam-Zuidoost worden opgehaald. Een flink eind uit de buurt dus. Het is natuurlijk ook mogelijk om een tijd aan te geven waarop het postpakket aan huis kan worden bezorgd. Tevens kan worden gevraagd het pakket bij de buren af te leveren. Maar niet iedereen heeft een dermate goed contact met buren.
De politieke partijen in Diemen hopen dat er een bevredigende oplossing mogelijk is. De Partij van de Ouderen stelde al schriftelijke vragen over de gevolgen van het verdwijnen van het postkantoor in de Bruna. Tijdens de algemene beschouwingen vorige week donderdag werd er ook door andere partijen aandacht aan besteed. De fractie van D66 diende een motie in. De democraten willen dat de gemeente in overleg treedt met de ondernemers om alle reƫle mogelijkheden te onderzoeken om de reeds ontbrekende postfuncties op een andere centraal gelegen locatie in Diemen op zo kort mogelijke termijn weer in te vullen. De fractie van Leefbaar Diemen deelt de mening van D66 en hoopt dat overleg van het college van B en W en ondernemers tot een oplossing leidt.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat PostNL inmiddels contact heeft met de gemeente en graag samen kijkt naar aanvullende voorzieningen van PostNL in Diemen.