Niels Verheul schudt tegenstander af.
Niels Verheul schudt tegenstander af. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen wint bekerduel

DIEMEN - SV Diemen heeft zaterdagmiddag het bekerduel tegen het eerste zaterdagteam van Stormvogels met 5-1 gewonnen. Bij rust leidde SV Diemen met 1-0 door een treffer van Giliano Eijken.

SV Diemen was veel sterker dan het team uit IJmuiden, dat uitkomt in de vierde klasse van de zaterdagcompetitie. Na de hervatting liep SV Diemen uit naar een comfortabele 5-1 overwinning.

Trainer Gerrie Breugem heeft voor aanvang van dit seizoen duidelijk gemaakt dat hij het bekertoernooi serieus neemt. Het doel is om zo ver mogelijk te komen. Maar de bekerontmoeting tegen Stormvogels stond ook in het teken van de competitiewedstrijd van zondag tegen Fortius.

Speeltijd
Breugem kon de aanvallers Bright Owusu en Niels Verheul speeltijd geven. Deze twee spelers zijn onlangs teruggekeerd na een blessure. Beiden speelden ruim een uur tegen Stormvogels en maakten duidelijk dat zij hun vorm weer te pakken hebben. Niels Verheul maakte twee doelpunten en Bright Owusu vond het net één keer. Giliano Eijken maakte na de hervatting opnieuw een doelpunt. De aanvaller is de laatste weken trefzeker. "Stormvogels bood weinig weerstand, maar het was wel prettig dat wij veel kansen hebben gecreëerd en vijf keer hebben gescoord", aldus Breugem.

SV Diemen speelt zondag een thuiswedstrijd tegen Fortius uit de Watergraafsmeer. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.30 uur. Breugem mikt op een goed resultaat. "Fortius heeft zes punten meer dan SV Diemen. Het is een ploeg met een aantal spelers die een individuele actie in huis hebben. Maar wij moeten wedstrijden als die tegen Fortius winnen. Met een gelijkspel schieten wij niets op, want dan blijft het verschil in punten hetzelfde."
Super Saturday
SV Diemen houdt op zaterdag 29 oktober Super Saturday. In de kantine is het vanaf 15.30 uur feest. Er zijn optredens van Tino Martin, DJ Faya en Peter Beense. Die laatste zanger is inwoner van Diemen en elk jaar een van de trekpleisters tijdens het Diemer Festijn.