Steven Dijk en Annemarie van Bolhuis, organisatoren van Kunstprijs Diemen.
Steven Dijk en Annemarie van Bolhuis, organisatoren van Kunstprijs Diemen. Foto: Trudy Kroese

Expositie met inzendingen Kunstprijs Diemen

DIEMEN - De expositie met werk van de deelnemers aan de Kunstprijs Diemen 2016 is te bezichtigen op de eerste verdieping van het gemeentehuis. De expositie is maandag ingericht en kan tot 24 november worden bezocht. De kunstprijs heeft dit jaar als thema 'Daarom Diemen', de leus die de gemeente Diemen gebruikt bij citymarketing.

De Kunstprijs Diemen wordt ook dit keer georganiseerd door Kunstzin Diemen, de vereniging van beeldend kunstenaars in Diemen. De Kunstprijs Diemen wordt elke twee jaar georganiseerd en sinds de vorige editie organiseert Kunstzin Diemen de prijsvraag op verzoek van de gemeente. Er hebben 23 deelnemers een kunstwerk ingediend: twintig uit Diemen, een uit Amsterdam, een uit Almere en een uit Winkel. Er zijn vijftien schilderijen, drie beelden, twee fotocollages en een kunstwerk dat van glas-in-lood is gemaakt, ingediend.

Een jury van drie leden zal de werken beoordelen en de drie winnaars aanwijzen. De jury bestaat uit wethouder van Cultuur Jeroen Klaasse, beeldend kunstenaar Lola Eradus en Ad Saan, voorzitter van de Historische Kring Diemen. Naast deze prijzen is er ook een publieksprijs. Bezoekers van de expositie in het gemeentehuis kunnen tot en met dinsdag 8 november hun stem uitbrengen voor de publieksprijs. Donderdagavond 10 november worden de vier prijswinnaars bekendgemaakt en worden de prijzen uitgereikt. Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst in het gemeentehuis.

Steven Dijk, voorzitter van Kunstzin Diemen, is tevreden over de respons. "Ik vind het leuk om te zien hoe de deelnemers invulling hebben gegeven aan het thema 'Daarom Diemen'. De kwaliteit van de kunstwerken die zijn ingeleverd is wisselend. Maar dat is elke twee jaar zo. De meeste mensen die meedoen zijn amateurs."