De film 'Bridget Jones's Baby', donderdag 20 en dinsdag 25 oktober in De Omval.
De film 'Bridget Jones's Baby', donderdag 20 en dinsdag 25 oktober in De Omval.

20 & 25 oktober

'Bridget Jones's Baby'

Theater De Omval

Renée Zellweger en Colin Firth zijn weer samen te zien in 'Bridget Jones's Baby', het nieuwe hoofdstuk over 's werelds favoriete singleton. 'En ze leefden nog lang en gelukkig' blijkt niet weggelegd voor Bridget Jones. Dinsdag 14.00 uur, dinsdag en donderdag 20.00 uur. € 8,. Reserveren via theaterdeomval.nl.

zaterdag 22 oktober

Cabaret: Andre Manuel

Theater de Omval 20.30 uur

André Manuel gaat in zijn 632ste programma 'De Onzen' op zijn eigen compromisloze wijze op zoek naar geluk. Als Trump de volgende president van de Verenigde Staten van Amerika wil worden, dan maakt Manuel dit programma. € 16,-.

zondag 23 oktober

Knuffelmiddag

Kinderboerderij Diemen
10.00 uur

Kleindierenvereniging Ornis houdt een kistkeuring van konijnen, duiven en cavia's. Tevens is er deze dag weer de jaarlijkse knuffelmiddag, waarbij de dieren van dichtbij te benaderen en te aaien zijn.

Tropischevisbeurs

De Schakel 10.00 uur

Aquariumvereniging Aqua Fauna. Leden kunnen hun zelfgekweekte visjes en hun overtollige aquariummateriaal aanbieden. Om 14.00 uur een lezing verzorgd door stadsecoloog Fred Haaye over ringslangen en het verborgen leven van de ijsvogel. Toegang gratis. Informatie: 020-6179322 of h.eppinga1@kpnplanet.nl.

Viering

Sint Petrus' Bandenkerk 10.30 uur

Eucharistieviering met samenzang, voorganger is pater G. Noom.

Paddenstoelenexcursie

Natuurpark Spoorzicht 11.00 uur

Start bij de parkeerplaats aan de noordkant van NS-station Diemen (Centrum). Stevig, liefst waterbestendig schoeisel en neem een spiegeltje mee. Bij voldoende belangstelling een aparte groep voor ouders met kinderen. Duur: 1,5 tot 2 uur. Kosten: Vrijwillige bijdrage voor de onderhoudspot van het park. Website: werthof.home.xs4all.nl.

Saan Museum

Saan Museum 13.00 uur

Het Saan Museum opent haar deuren voor de laatste keer dit jaar. Toegang gratis. Rondleidingen, historische auto's en kranen, talloze foto's, oude onderhoudsboeken en gereedschappen van vroeger.

Handletteringworkshop

Groenvelddesign 13.00 uur

In deze workshop leer je door middel van leuke oefeningen letters tekenen. Kosten € 25,- incl. materiaal. Info: www.groenvelddesign.nl.

Jeugd 6+ 'De GVR'

Theater de Omval 14.00 uur

Roald Dahls meesterwerk 'De Grote Vriendelijke Reus'. De GVR haalt de kleine Sofie door het raam uit het weeshuis en neemt haar mee naar zijn magische grot waar duizenden dromen in glazen potjes wachten tot ze tijdens zijn nachtelijke reizen kinderslaapkamers ingeblazen worden. € 10,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.

woensdag 26 oktober

Bingo

Zorgcentrum De Diem 14.30 uur

De zaal is open om 14.15 uur. Deelnemen kost € 2,50 p.p. incl. koffie/thee. Voor bewoners is dat € 1,50 p.p.

Theaterconcert: Leonie Meijer

Theater de Omval 20.30 uur

Leonie Meijer trekt opnieuw de Nederlandse theaters in met de voorstelling 'Naked': het vervolg op de 'Luister Maar Live-tour'. € 16,-. Reserveren via theaterdeomval.nl.


donderdag 27 oktober

Financieel Café

OBA Diemen 14.00 uur

Voor hulp bij het aanvragen van DigiD, inschrijven en reageren bij Woningnet, uitprinten van officiële documenten, invullen van digitale formulieren en doorverwijzen naar andere hulpverlenende organisaties.

Lezing over de Gouden Eeuw

De Schakel 14.00 uur

PCOB houdt een bijeenkomst. Zowel leden als niet-leden van de ouderenbonden zijn welkom. Spreker Jan R. Broekhuizen verhaalt over de Gouden Eeuw.

'Florence Foster Jenkins'

Theater De Omval 20.00 uur

Meryl Streep kruipt in de huid van Florence Foster Jenkins, de New Yorkse erfgename die begin 20ste eeuw furore maakte als de slechtste operazangeres aller tijden. Reserveren via theaterdeomval.nl.

Schaakcursus voor beginners

De Schakel 20.30 uur

Schaakvereniging Oosten-Toren start een schaakcursus voor volwassenen, voor de beginnende schaker(ster) of huis-, tuin- en keukenschaker. De cursus duurt tien weken en is steeds op de donderdagavond van 20.30 tot 21.30 uur. Kosten: € 30,- inclusief een schaakboek en een schaakwerkboek. Aanmelden: gfm.driessen64@gmail.com.