Els Mandemaker en Lodewijk de Zwart organiseren, samen met Theo Grömmel, de eerste Pink Borrel in Blauw.
Els Mandemaker en Lodewijk de Zwart organiseren, samen met Theo Grömmel, de eerste Pink Borrel in Blauw.

Eerste Pink Borrel in Blauw

DIEMEN - Volgende week woensdag 26 oktober wordt in Grand Café Blauw in De Omval de eerste Pink Borrel gehouden: dé mogelijkheid voor Diemense lesbo's, homo's, bi's en transseksuelen (LHBT's) om elkaar te ontmoeten. Een mijlpaal, vinden Els Mandemaker, Lodewijk de Zwart en Theo Grömmel, de drijvende krachten achter Pink Diemen.

De gemeente Diemen wil het LHBT-beleid duidelijker op de kaart zetten. Om mee te denken over de invulling van het beleid en mogelijke activiteiten voor LHBT's werd een oproep gedaan aan betrokken Diemenaren. Twaalf inwoners gaven gehoor aan die oproep. In september spraken zij verantwoordelijk wethouder Jeroen Klaasse. En toen ging het snel. Volgende week woensdag al is de eerste activiteit voor LHBT's een feit: de Pink Borrel. Er is ook al een Facebookpagina - Pink Diemen - en de eigen website is in de maak.

Elkaar leren kennen is het hoofddoel van de Pink Borrels. Lodewijk woont zelf pas een paar maanden in Diemen, maar ook Els, die hier al sinds 1996 woont, heeft ervaren: "Je kent elkaar niet, je weet niet van elkaar dat je homoseksueel of lesbisch bent." En dat wel weten is erg belangrijk. "Samen sta je sterker en kun je duidelijker signalen afgeven. En als er iets is, is het toch fijn dat je elkaar kent en snel kunt bereiken."

Meer initiatieven
Is het hoofddoel van de Pink Borrel om elkaar te leren kennen, de drie organisatoren hopen ook veel ideeën te horen van de bezoekers voor meer initiatieven voor de LHBT-gemeenschap in Diemen. Op de Pink Borrel is iedereen welkom. "Mannen, vrouwen en alles wat daartussen zit", zegt Lodewijk. "En van alle leeftijden", vult Els aan. Mogen hetero's ook komen? "Ja hoor, die H in LHBT kan ook voor hetero staan. Ik kan me voorstellen dat bijvoorbeeld ook ouders of partners van bi's willen komen, dat is helemaal goed. We hopen gewoon op een leuke, gezellige avond en natuurlijk dat veel LHBT's uit Diemen langskomen."

Iedere maand
De Pink Borrel in Grand Café Blauw in De Omval is iedere vierde woensdagavond van de maand vanaf 19.30 uur. Alleen in december eenmalig een week eerder in verband met de feestdagen.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina Pink Diemen en contact is mogelijk via pinkdiemen@gmail.com.