De selectie van SV Diemen traint.
De selectie van SV Diemen traint. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen pakt punt bij ASV Arsenal: 4-4

DIEMEN - SV Diemen heeft in de uitwedstrijd tegen ASV Arsenal een punt gepakt: 4-4. Bij rust was de stand 2-0 in het voordeel van ASV Arsenal.

De thuisclub liep na de hervatting uit naar een 4-0 voorsprong en SV Diemen leek op dat moment kansloos. De bezoekers kwamen echter terug tot 4-4. Giliano Eijken scoorde maar liefst vier keer, waarvan twee keer vanaf elf meter.

Trainer Gerrie Breugem kon zondag geen beroep doen op doelman Dave Moen. Hij ontbrak vanwege vakantie. De jonge Abe Molenwijk verving hem. Het hart van de defensie bestond uit Jelle de Wild en Tijs Ernest. Jesse Ringelberg speelde linksback en RĂ©mon van Asselt speelde op het middenveld.

Alles of niets
Breugem: "Ook in de wedstrijd tegen ASV Arsenal keken wij tegen een achterstand aan. De manier waarop wij een aantal doelpunten tegen kregen was teleurstellend. Het gevolg van die achterstand was dat wij na rust alles of niets zijn gaan spelen. In een bepaalde fase van de wedstrijd speelden wij met vier spitsen. Bij een 4-0 achterstand miste Giliano Eijken een penalty. Maar toen wij even later opnieuw een strafschop kregen, twijfelde Giliano geen moment en pakte de bal. Hij schoot raak. Dat vind ik grote klasse."
Giliano Eijken maakte vervolgens 4-2, 4-3 (opnieuw een penalty) en 4-4.

SV Diemen heeft na zeven competitieduels twee punten en is hekkensluiter in de derde klasse C. Het gat met Laren en Velserbroek is opgelopen tot vijf punten. Gerrie Breugem is positief over de toekomst. "Aanvallers Bright Owusu en Niels Verheul zijn weer fit. Dat scheelt enorm."

SV Diemen speelt op zaterdag 22 oktober een bekerwedstrijd tegen het eerste zaterdagteam van Stormvogels uit IJmuiden. De wedstrijd op Sportpark De Diemen begint om 14.00 uur. Het gaat om de eerste knock-outfase van het bekertoernooi. De ploeg van Gerrie Breugem hervat op zondagmiddag 30 oktober de competitie. SV Diemen speelt dan thuis tegen het Amsterdamse Fortius. Die wedstrijd begint om 14.30 uur.