Dames van Smashing '72 kwamen sterk terug.
Dames van Smashing '72 kwamen sterk terug. Foto: Trudy Kroese

Dames van Smashing '72 winnen

DIEMEN - Het eerste damesteam van Smashing '72 heeft de thuiswedstrijd tegen Croonenburg met 3-2 gewonnen. De setstanden waren 16-25, 23-25, 25-16, 25-11 en 15-12.

Na twee verloren wedstrijden ontving het eerste damesteam van volleybalvereniging Smashing'72 zaterdagmiddag Croonenburg uit Castricum. De eerste twee sets werden verloren, maar daarna kwam de Diemense ploeg erg sterk terug en won de derde set. Eindstand: 3-2.

In de eerste set startte gelegenheidscoach Nicole de Lange met spelverdeelster Els van Westrienen in de basis en nieuwkomer Merel Koopmans op de middenpositie. Vanaf het begin van de set kwam Smashing '72 op achterstand (3-8) die niet meer in werd gelopen (16-25).

Tegengas
De tweede set startten routinier Aniek Croonen en Annabel Dekker, maar leek de Castricumse ploeg opnieuw met veel puntenverschil te winnen. Aan het einde van deze set begon Smashing '72 tegengas te geven en daardoor werd het verschil klein (23-25).

In de derde set kantelde de wedstrijd. Smashing '72 nam een kleine voorsprong (6-4) en voerde daardoor de druk op bij de tegenstander (15-10). De van een blessure teruggekeerde aanvoerster Anne Crouwel werd in het veld gebracht. Met een ruim puntenverschil werd de set met 25-16 in het voordeel van Smashing '72 beslist.

In de vierde set werd deze lijn doorgetrokken en stond er in korte tijd een overdonderende stand van 25-11 op het scorebord. De ban was gebroken voor Smashing '72 en in de vijfde set werd de winst veiliggesteld (15-12).

Een belangrijke 3-2 overwinning voor de Diemense ploeg die na een slechte competitiestart weer weet wat het is om een wedstrijd te winnen.

De volleybalsters uit Diemen hebben na drie competitieduels vier punten. Smashing '72 speelt op zaterdag 15 oktober een uitwedstrijd tegen Move. De wedstrijd in Edam begint om 17.00 uur.