Afbeelding

Huis te koop

Op internet vind je het aanbod van kleine eenvoudige en goedkope woningen te Diemen. Zo staat er aan de Oude Waelweg in Diemen-Noord een vrijstaande villa te koop met ca. 220 vierkante meter woonoppervlak, met binnen- en buitenzwembad, een dubbele inpandige garage, gelegen op 955 m2 eigen grond. Dit alles voor minder dan 1.000.000 euro.

In 1728 ging het er wel anders aan toe, zo blijkt uit een advertentie van 27 december van dat jaar in de 's Gravenhaegse Courant: "Kornelis de Roos, Sibout Bollaert en Pieter Kerkhoven, Makelaers tot Amsterdam, presenteren publyk tegen, den 7 Febr. 1729, op het Heeren Logement, of wel uyt de hand te verkopen, of anders ook wel te verhuren, om tegens primo Febr. 1729 te kunnen aenvaerd werden zeeker Pleyzierplaetsje, geleegen aen de Diemerbrug, genaemd WELGELEEGEN; met nog ontrent 6 Morgen schoon Weyland, geleegen tusschen de Diemerbrug en Diemen. lemand geneegen zynde van dezelve,'t zy publyk of uyt de hand te kopen of te huuren, die spreeke met gemelde Makelaers.
NOTA. Deeze vooranstaende Pleyzierplaets kan dagelyks van ieder bezien worden en de Sleutel daer van is te bekomen in de Herberg de Goude Wagen, aen de Diemerbrug voornt."