Dames De Meeuwen klopten Het Y.
Dames De Meeuwen klopten Het Y. Foto: Jan Ronday

Teams De Meeuwen starten goed

DIEMEN - De teams van De Meeuwen zijn goed aan de competitie 2016-2017 begonnen. Het eerste damesteam en het eerste herenteam slaagden er beide in om de competitie-ouverture te winnen.

Het eerste damesteam van De Meeuwen, dat uitkomt in de eerste klasse A, was veel sterker dan Het Y. De thuisclub won met 10-6. De heren, die uitkomen in de derde klasse D, wonnen afgetekend van Zwemvereniging Zeist. De waterpoloploeg won met maar liefst 13-1 van Zwemvereniging Zeist.

Dames 1, dat afgelopen seizoen kampioen werd van de tweede klasse, beschikt momenteel over een iets kleinere selectie dan vorig seizoen. Aanvalster Sophia Lunenburg heeft haar voet gebroken en Winnie Luub is tijdelijk in het buitenland. De verwachting is dat de selectie in januari weer op volle sterkte is.

Keepster en aanvoerster Sanne Winchester was afgelopen zaterdag afwezig. Zij werd vervangen door Marith Roelen, die eigenlijk een speelster is, maar ook als reservekeepster kan fungeren. De dames van De Meeuwen troffen een sterke tegenstander tegen wie zij ook vorig jaar in de tweede klasse uitkwamen. De thuisclub scoorde twee keer via Willemijn Barendrecht en Jannie Spijker. Na een 2-1 voorsprong liep De Meeuwen uit naar 4-2. De doelpunten werden gemaakt door Tessa Coumou en Renske Sterrenburg. De Meeuwen ging goed door en wist een 6-4 voorsprong in de wacht te slepen. Jannie Spijker maakte de vijfde treffer van De Meeuwen, Amy Waardenburg bekroonde een fraaie actie met het zesde doelpunt. Daarna was het verzet van Het Y gebroken. Door treffers van Daphne Koning, Jannie Spijker, Amy Waardenburg en Tessa Coumou bepaalde De Meeuwen de eindstand op 10-6. De dames van De Meeuwen hebben zaterdag duidelijk gemaakt dat zij ook op een hoger niveau dan vorig jaar kunnen presteren. De heren van De Meeuwen spelen zaterdagavond een uitwedstrijd tegen HZC De Robben. De wedstrijd begint om 19.55 uur. De dames komen komend weekeinde niet in actie. Zij spelen op zaterdag 8 oktober uit tegen ZPC Amersfoort.