Seyit Selvi voor zijn zaak in Diemen-Noord.
Seyit Selvi voor zijn zaak in Diemen-Noord. Foto: Trudy Kroese

Grutto Snack-Grill is een aanwinst voor de buurt

DIEMEN - Grutto Snack-Grill is de naam van de snackbar die sinds 2,5 maand op het Gruttoplein in Diemen-Noord is gevestigd. Eigenaars zijn Seyit Selvi (35) en zijn oom Hasan Canbulat. Seyit vertelt over de zaak.

Hasan en Seyit kregen enige tijd geleden de kans om de kiosk te kopen. De kiosk staat op het plein vlak bij winkelcentrum Diemen-Noord. Zij knapten de kiosk volledig op en gingen vol goede moed aan de slag. "Wij verkopen een ruim assortiment, waaronder patat, Turkse pizza, grillproducten, shoarma en diverse snacks. Wij spelen in op de wensen van de klanten, zo verkopen wij sinds kort satékroketten en zijn van plan om binnenkort ook verse maaltijdsalades te verkopen. Wij vinden kwaliteit heel belangrijk. Al onze artikelen zijn van een hoge kwaliteit. Dat geldt ook voor bijvoorbeeld het frituurvet dat wij gebruiken."

De zaak ziet er mooi uit. Voor klanten die bij mooi weer buiten van hun eten willen genieten, staan er een tafel en banken en diverse tafels met stoelen. Beide ondernemers hebben veel ervaring in de branche. Hasan had in het verleden diverse shoarmazaken in Amsterdam, Seyit leerde het vak bij snackbars in de hoofdstad. "Wij zitten op een goede plek. Er wonen hier veel mensen: tweeverdieners, mensen met kinderen en senioren. Wij merken dat mensen ons nog moeten leren kennen. Maar veel klanten die bij ons geweest zijn keren terug. Het is door de week vooral druk tussen 18.00 uur en 19.30 uur. Mensen komen dan na hun werk bij ons langs. Er zijn hier in de wijk geen vergelijkbare zaken."

Grutto Snack-Grill is zeven dagen per week van 12.00 uur tot 22.00 uur geopend. Sinds kort bezorgt de zaak ook aan huis. "Wij bezorgen in heel Diemen, Duivendrecht en het deel van Amsterdam-Zuidoost dat vlak bij Plantage De Sniep ligt."