Netwerken in de bijzondere ambiance van Veilinghuis De Eland.
Netwerken in de bijzondere ambiance van Veilinghuis De Eland. Foto: Trudy Kroese

Netwerken bij Vaart in Diemen
terug van weggeweest

DIEMEN - Een van de eerste dingen die het nieuwe bestuur van bedrijvenvereniging Ondernemend Diemen bij haar aantreden dit voorjaar besloot, was de netwerkbijeenkomst Vaart in Diemen nieuw leven inblazen. Woensdagavond 7 september was het zover.

Letterlijk langs die 'Vaart in Diemen', de Weespertrekvaart, verzamelden ongeveer 100 Diemense ondernemers zich bij Venduhuis de Eland en De Zon voor een avondje netwerken en workshops, onder het genot van een hapje en een drankje. "Toen wij het stokje overnamen van het oude bestuur waren wij het er allen snel over eens dat de netwerkbijeenkomst Vaart in Diemen terug moest komen", vertelt Joop Saan, voorzitter van Ondernemend Diemen. "Vaart in Diemen moet dé jaarlijkse netwerkbijeenkomst zijn voor alle ondernemers in Diemen. De gemeente Diemen omarmde het idee en gezamenlijk is de organisatie hiervan opgepakt."

De Eland als locatie was niet zomaar gekozen. Sterker nog, Vaart in Diemen hoort hier gehouden te worden, vindt Saan. Ook eerdere edities, van 2009 tot en met 2012, werden in het veilinghuis gehouden. "Het was Peter Trommelen, eigenaar van dit veilinghuis, lid van het bestuur van Ondernemend Diemen en pater familias van Diemense ondernemers, die zeer enthousiast was over Vaart in Diemen en meteen zijn pand ter beschikking stelde." Na het overlijden van Trommelen was er een aantal jaar geen Vaart in Diemen, maar zijn vrouw Eva en dochter Elise, die nu het veilingbedrijf leiden, stelden het pand weer beschikbaar voor de netwerkbijeenkomst. In de bijzondere setting, tussen de meest uiteenlopende veilingartikelen, was het goed netwerken voor de ondernemers.

Saan roemt de ontwikkelingen in Bergwijkpark, Holland Park en Campus Diemen Zuid. Ook de bedrijventerreinen in Diemen hebben de afgelopen jaren een opknapbeurt ondergaan. In Diemen is een grote verscheidenheid aan ondernemers gevestigd, waaronder relatief veel zzp'ers. "Daarom is het goed dat er ook steeds meer kleinschalige kantoorunits in hippe panden bijkomen", vindt Saan. "Een positieve ontwikkeling vind ik dat er nu ook kleine kantoorunits of flexplekken zijn in Regus Campus Diemen Zuid, waarbij de ondernemers gebruik kunnen maken van de campusvoorzieningen. Maar er komen ook steeds betere voorzieningen voor zzp'ers, zoals de horeca in winkelcentrum Diemerplein, flexplekken in De Omval en Jacob's Kitchen op Holland Park, om er maar een paar te noemen."

Het is de bedoeling dat Vaart in Diemen jaarlijks weer een vaste plek krijgt op de agenda van de Diemense ondernemers. Een datum staat nog niet vast, maar in 2017 wordt er in ieder geval weer een Vaart in Diemen georganiseerd.