Robin en Alexander Scholte zijn klaar voor de beurs.
Robin en Alexander Scholte zijn klaar voor de beurs. Foto: Trudy Kroese

Driedaagse beurs van SV-E

DIEMEN - Het Diemense bedrijf Scholte & de Vries - Estoppey organiseert van 6 tot en met 8 oktober de SV-E Beurs in een grote beurshal voor het hoofdkantoor aan de Stammerhove 5 in Diemen. Met 100 fabrikanten de grootste eindejaarsbeurs voor bouw en industrie en iets unieks voor Diemen. Op 6 en 7 oktober is de beurs voor bedrijven en op 8 oktober zijn ook particulieren van harte welkom. De broers Robin (40) en Alexander (37) Scholte zijn eigenaars van het bedrijf.

Robin: "Onze opa heeft het bedrijf in 1932 in Amsterdam opgericht. Hij deed dit samen met de heer De Vries, die relatief snel na de oprichting met pensioen ging. Nadat onze opa op jonge leeftijd was overleden nam onze vader Hans Scholte het bedrijf op jonge leeftijd over. Het bedrijf was lange tijd op de bloemenmarkt aan het Singel in Amsterdam gevestigd. Daar had onze andere opa, Klaas Timmer, een bloemenzaak. Scholte & de Vries opende later ook een vestiging in Duivendrecht."

Verhuizen
Hans Scholte besloot in de jaren 80 om het bedrijf naar Diemen te verhuizen. Daar was meer ruimte en parkeergelegenheid. In 1986 werd begonnen met de bouw van het huidige pand aan Stammerhove 5, een jaar later vond de verhuizing plaats.

Gemeente
Robin: "Wij zitten hier op een ideale locatie, dicht bij de A1, A9 en A10 en zijn verder ook zeer te spreken over de samenwerking met de gemeente. Ik ben bestuurslid van Ondernemend Diemen en heb ook daardoor regelmatig contact met de gemeente." Scholte & de Vries nam in 2005 het bedrijf Estoppey in Amstelveen over, daarna (2008) ook het bedrijf Hooijer in Soest. Robin kwam in 1999 in de zaak werken, Alexander in 2001. Beiden hebben de Hoge Hotelschool Maastricht afgemaakt.

70 vakmensen
Scholte & de Vries - Estoppey heeft vier vestigingen. Het hoofdkantoor en het centrale magazijn zijn aan Stammerhove 5 gevestigd (hier liggen zo'n 50.000 artikelen), daarnaast zijn er nog vestigingen in Amstelveen, Beverwijk en Soest. Er werken in totaal 70 echte vakmensen bij het bedrijf waarbij Robin verantwoordelijk is voor de commerciƫle zaken, de inkoop en verkoop en Alexander voor de operationele zaken.

Groothandel
Scholte & de Vries - Estoppey is een groothandel voor de bouw en industrie. "Wij richten ons vooral op business tot business, maar zien de laatste jaren het aantal particuliere klanten toenemen. Wij werken onder andere voor grote projectontwikkelaars en aannemers en leveren alles van A tot Z voor de bouw en de industrie. Denk aan gereedschap, machines, werkkleding en zijn specialist op het gebied van hang- en sluitwerk en toegangscontrolesystemen."

Ajax
Robin en Alexander vinden het prettig om met elkaar samen te werken. Alexander: "Het is een voordeel dat wij niet exact hetzelfde werk doen en voor verschillende zaken binnen het bedrijf verantwoordelijk zijn. Wij zien elkaar ook vrij vaak buiten werktijd. Wij gaan bijvoorbeeld naar alle thuiswedstrijden van Ajax. Dat deden wij al toen Ajax nog in De Meer speelden. Toen stonden wij op de F-side."