Heyo Beentjes en Goran Pecic repareren meestal binnen 20 minuten de telefoon.
Heyo Beentjes en Goran Pecic repareren meestal binnen 20 minuten de telefoon. Foto: Trudy Kroese

Telefoonreparatie terwijl je boodschappen doet

DIEMEN - Je telefoon of tablet laten repareren terwijl je de boodschappen in huis haalt: Jumbo Kruidenhof in Diemen-Zuid is de eerste supermarkt van deze keten in Nederland waar deze service geboden wordt.

Heyo Beentjes van ServiceStation vermoedt zelfs dat het de eerste is in Nederland. "Ik heb in ieder geval mijn best gedaan om een ander voorbeeld te zoeken en niks gevonden." Het is een pilot: als het aanslaat, wordt de service mogelijk uitgebreid naar andere supermarkten van Jumbo. Telefoonreparatie en een supermarkt lijkt misschien niet de meest logische combinatie, maar dat is het volgens Beentjes toch wel. "Je komt natuurlijk heel regelmatig in de supermarkt en het is ook dicht bij huis." Sinds 1 september is de service in Diemen open. De eerste klanten hebben de reparatieservice al gevonden. "We krijgen veel positieve reacties. Soms schieten klanten me ook aan met een vraag over hun telefoon, dat mag ook."

Een telefoonscherm wordt binnen 20 minuten vervangen, klaar dus terwijl je de boodschappen doet. "Zeker de helft van de reparaties kunnen we binnen die tijd doen. De meeste onderdelen hebben we op voorraad, alleen soms is een bepaald scherm moeilijk leverbaar of heeft de klant een wat minder gangbaar model uit het buitenland. Dan duurt het wat langer, net als de meeste iPad-reparaties."