Afbeelding
Foto: Trudy Kroese

Ouddiemerlaan op de foto

DIEMEN - Zaterdag 17 september, rond een uur of één. Een bont gezelschap buren verzamelt zich op het plein voor het gemeentehuis aan de Ouddiemerlaan.

Vanuit de laan komen links en rechts nog meer Ouddiemerlaanbewoners aanlopen. Kinderen spelen op de trappen voor het gemeentehuis terwijl hun ouders een praatje aanknopen. In het bakje van een hoogwerker staat fotograaf Trudy Kroese met haar camera in de aanslag.

Op deze mooie zaterdagmiddag maakt het DiemerNieuws een uniek portret: bewoners en oud-bewoners van de Ouddiemerlaan zijn uitgenodigd om samen op de foto te gaan. Vooraan op de foto kinderen die nu in de Ouddiemerlaan wonen. Tussen alle misschien wat minder bekende gezichten achter hen zien we ook wethouder Lex Scholten, die samen met zijn vrouw met veel plezier in de Ouddiemerlaan woont.

Naast veel mensen die er nu nog wonen, hebben ook oud-bewoners vandaag de weg terug naar hun laan gevonden. Zoals de familie De Rooij. Zij woonden jaren op nummer 29 en meneer De Rooij is zelfs geboren in de Ouddiemerlaan, op nummer 55. Ook broer en zus Bredschneijder, kinderen van de hoofdmeester van de School met den Bijbel, zijn erbij. De hele ochtend hebben zij in hun geboortehuis op nummer 49 bezoekers verteld over hun jeugd daar. En Ted Westerbeek, geboren in de Ouddiemerlaan, is helemaal uit Heemskerk gekomen voor de foto.

Historische Kring Diemen
De groepsfoto was onderdeel van de publieksviering van het 25-jarig jubileum van de Historische Kring Diemen, waarvoor de Ouddiemerlaan het middelpunt vormde. Op pagina 8 en 9 leest u meer.