SV Diemen verzuimde opnieuw om de kansen te benutten.
SV Diemen verzuimde opnieuw om de kansen te benutten. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen verliest van DWS: 2-5

DIEMEN - SV Diemen heeft de thuiswedstrijd tegen DWS met 2-5 verloren. De ploeg van trainer Gerrie Breugem staat met nul punten uit drie duels op de laatste plaats van de derde klasse C.

SV Diemen wilde tegen DWS een goed resultaat behalen. De ploeg verloor de eerste twee competitieduels tegen VVA/Spartaan (1-2) en VVH Velserbroek (3-0), terwijl er veel meer in had gezeten. SV Diemen creƫerde in die twee wedstrijden veel kansen, maar slaagde er niet in die te benutten.

Breugem kon geen beroep doen op doelman Dave Moen. Hij heeft een oogblessure en werd vervangen door Abe Molenaar. SV Diemen ging tegen DWS goed van start. De thuisclub kwam in de achtste minuut op voorsprong door een treffer van Gianno dos Passos. De ploeg van Breugem kreeg daarna nog enkele kansen om de marge te vergroten, maar wist die niet te benutten. Daarna sloeg DWS genadeloos toe. De Amsterdammers maakten voor rust maar liefst vier doelpunten. Na de 1-4 achterstand bij rust speelde SV Diemen een verloren wedstrijd. Kort na de hervatting maakte DWS een einde aan het laatste restje hoop van SV Diemen en bepaalde de stand op 1-5. Giliano Eijken bepaalde de eindstand op 2-5. Breugem is teleurgesteld. "Het wedstrijdbeeld was hetzelfde als in de eerste twee duels. Wij hebben kansen gekregen, maar die niet benut. Achterin hebben wij een aantal doelpunten simpel weggegeven. Bij DWS spelen drie jongens die zaalvoetbal-international zijn. Zij beschikken over een heel goede individuele actie en zijn nauwelijks te verdedigen. Iedereen zegt dat het wel goed komt. Ik geloof daar ook in, maar dan moeten er wel zaken veranderen. Wij moeten de kansen die wij krijgen benutten en achterin weinig weggeven." SV Diemen gaat zondag op bezoek bij Sporting Martinus. Sporting Martinus heeft drie punten uit drie duels. De wedstrijd in Amstelveen begint om 14.00 uur. "Sporting Martinus is de competitie goed begonnen met een 5-1 overwinning op Roda '23. Een invaller maakte in die wedstrijd vier doelpunten. Sporting Martinus heeft daarna twee wedstrijden verloren en is op de ranglijst gezakt", aldus Breugem.