Ondernemer Harry van Bruggen.
Ondernemer Harry van Bruggen. Foto: Trudy Kroese

Sportzaak Robeu Sport sluit de deuren in oktober

DIEMEN - Robeu Sport in winkelcentrum Diemerplein sluit half oktober de deuren. Tot die tijd houdt de zaak uitverkoop. Op kleding en schoenen geldt een korting van 20 tot 70 procent.

Harry van Bruggen is samen met zijn vrouw Hilly Busker eigenaar van Robeu Sport. Zij openden 2,5 jaar geleden de sportwinkel in winkelcentrum Diemerplein. De tegenvallende omzet en de hoge huur die de eigenaar van het winkelcentrum in rekening brengt, hebben hen doen besluiten om te stoppen.

Harry: "Dit is een winkelcentrum met een buurtfunctie. De maandelijkse huur is hoog en past naar mijn mening niet bij een buurtwinkelcentrum. Dat hoor ik van meer ondernemers in het winkelcentrum."

De ondernemer geeft aan dat de omzet tegenvalt. "Veel mensen kopen tegenwoordig artikelen via internet. Wij hebben wel een aantal vaste klanten en mensen die af en toe iets kopen, maar helaas te weinig. Wij vinden het jammer dat wij moeten stoppen, maar hebben geen andere keuze."

Harry en Hilly hebben tevens een sportzaak in Landsmeer. Met die zaak gaan zij door. Zij weten nog niet wat zij daarnaast gaan doen.

Robeu Sport heeft goede banden met een aantal sportverenigingen in Diemen. De zaak was sponsor van het jaarlijkse open toernooi van tennisvereniging ATVD en is leverancier van de kleding van SV Diemen. Robeu Sport was tijdens toernooien van SV Diemen dikwijls met een kraam aanwezig. "Wij maken het seizoen voor SV Diemen af. Vanaf het moment dat onze zaak is gesloten zullen wij om de twee weken op woensdagmiddag tussen 15.00 en 19.00 uur in de kantine van SV Diemen aanwezig zijn om kleding aan de leden te verstrekken", aldus Harry.