Tevredenheid over Diemer Festijn

Vervolg van voorpagina.

Burgemeester Boog: "Ik ben ook elke dag een kijkje gaan nemen op het festivalterrein en de directe omgeving. De politie, handhavers van de gemeente, de beveiligers en de mensen van het Diemer Festijn hebben goed samengewerkt. Dat zorgde ervoor dat kleine incidenten ook klein zijn gebleven. Ik heb maandagochtend de balans opgemaakt met de politie en die is ook tevreden. Er zijn geen noemenswaardige incidenten geweest. Het was een gezellige feestweek."

Bij de gemeente zijn vijf klachten binnengekomen. Het betrof klachten over onder meer geluidsoverlast van de kermis en de feesttent en over het vuurwerk dat zaterdagavond werd afgestoken. De klachten worden onderzocht.

Veel mensen gingen na afloop van het programma in de feesttent een drankje drinken. Vooral grand café Cheers en 't Pandje waren in trek. "Het is druk en gezellig geweest", aldus Angelo Stassen van Cheers. Veel mensen zaten of stonden op het terras van Cheers, anderen kozen ervoor om naar binnen te gaan. "Wij hadden zelf voor beveiligers gezorgd en alles is heel goed verlopen. Daar zijn wij heel blij mee."

Ook Daniel Beijnes van Café 't Pandje is tevreden. "Het is bij ons druk geweest en de sfeer was goed. Wij hadden beveiligers aan de deur en in de zaak. Alles in goed gegaan. Ik vind het mooi voor het dorp dat het Diemer Festijn op een goede manier is verlopen."