Nummer 8 Paula List is klaar voor de laatste wedstrijd in Rio.
Nummer 8 Paula List is klaar voor de laatste wedstrijd in Rio. Foto: Trudy Kroese

Zitvolleybalster Paula List speelt in Rio voor plek 5 of 6

DIEMEN - Het is de Nederlandse paravolleysters niet gelukt om door te dringen tot de halve finales van de Paralympische Spelen in Rio de Janeiro. Nummer 8 Paula List en haar team verloren dinsdag de derde en laatste groepswedstrijd van Brazilië.

Vooraf was het spannend: bij winst zouden de Nederlandse dames zeker doorgaan naar de halve finale. De eerste wedstrijd afgelopen vrijdag tegen Oekraïne werd nipt verloren. In de vierde set hadden de Nederlandse zitvolleybalsters nog een matchpoint, maar de winst ging in de vijfde set alsnog naar Oekraïne.

De tweede wedstrijd was zondagavond, tegen Canada. Paula's zonen Bram (11 jaar) en Kees (9 jaar) zagen samen met hun vader en oma op de tribune hoe het Nederlandse team won met 3-1. De jongens hebben vrij gekregen van school om naar Rio te kunnen. Bram zweepte het publiek op. Paula: "Heerlijk om na de wedstrijd mijn familie te zien. Bram was heel enthousiast aan het aanmoedigen en schreeuwde regelmatig 'Holland'. Dan ging het publiek om hem heen klappen in de maat."

Zuur
Brazilië bleek dinsdag een maatje te groot voor Nederland, het werd 3-0 voor de Braziliaanse dames. "Het is heel zuur. We hebben niet op ons niveau gespeeld en ook veel persoonlijke fouten gemaakt", laat Paula vanuit Rio weten. "We kwamen gewoon niet lekker in ons spel." Woensdag hebben de paravolleybalsters met een training de frustratie van de laatste wedstrijd kwijt kunnen raken.

Laatste wedstrijd
De Nederlandse dames gaan vandaag op voor de strijd om de vijfde en zesde plek, de wedstrijd begint om 20.30 uur Nederlandse tijd. De paravolleysters zullen zich er wel even voor moeten opladen, maar Paula is er klaar voor. "Ik ben strijdvaardig!"