Bezoekers van het Diemer Festijn hebben plezier in de feesttent.
Bezoekers van het Diemer Festijn hebben plezier in de feesttent. Foto: Trudy Kroese

Burgemeester: 'Het was
een gezellige feestweek'

DIEMEN - De 34e editie van het Diemer Festijn is geslaagd. "We hebben een fantastische week achter de rug", aldus René Knigge, voorzitter van de Stichting Diemer Festijn. Ook burgemeester Erik Boog is tevreden. "Het Diemer Festijn was een succes. Er zijn geen noemenswaardige incidenten geweest."

Knigge: "Het was heel druk en heel gezellig. Ik ben er trots op dat op het feestterrein alles vlekkeloos is verlopen. Daar hebben de mensen van de stichting, de Diemer Festijn Crew en anderen hard aan gewerkt. Dat het de hele week mooi weer was, was de kers op de taart. Het weer is een van de weinige zaken waarop wij geen invloed hebben. Het is mooi dat dit weer ons was gegund."

Bezoekers genoten van de sfeer en de optredens van artiesten onder wie Glennis Grace, Dré Hazes, Lange Frans, Anita Meijer en Peter Beense. Ook voor specifieke doelgroepen waren er activiteiten. Woensdag was er een kindermiddag en donderdag een seniorenmiddag.

Voorzorgsmaatregel
De leden van de Diemer Festijn Crew hielden in de feesttent een oogje in het zeil. De handhavers van de gemeente en de politie waren als voorzorgsmaatregel zichtbaar aanwezig. Na afloop van het programma in de feesttent werd vaak nog even een drankje gedronken in een van de cafés in Diemen.

Ideeën
Net als tijdens voorgaande jaren heeft een aantal inwoners van Diemen kritiek geuit op de inhoud van het programma. Knigge. "Wij proberen het zo veel mogelijk mensen naar de zin te maken, maar niet iedereen vindt er iets van zijn of haar gading. Als er mensen zijn die ideeën hebben zou het mooi zijn als zij die bundelen en zelf iets van de grond tillen. Wij hebben in Diemen onder meer het Diemer Festijn, het Loswalfestival en de festivals in het Diemerbos. Het zou mooi zijn als mensen zelf met een nieuwe initiatief komen."

Burgemeester Boog opende het Diemer Festijn op woensdag en was ook aanwezig bij de kindermiddag. Donderdag bezocht hij met zijn vriendin Wahida de seniorenmiddag.

Lees verder op pagina 2.