Annabertha Veninga in de vernieuwde zaal. De nieuwe tribune, nu nog ingeklapt, wordt op 15 september voor het eerst gebruikt.
Annabertha Veninga in de vernieuwde zaal. De nieuwe tribune, nu nog ingeklapt, wordt op 15 september voor het eerst gebruikt. Foto: Trudy Kroese

Mooie voorstellingen en nieuwe stoelen in De Omval

DIEMEN - Het nieuwe theaterseizoen barst bijna los in Theater De Omval. In de programmakrant die deze week uitkomt, is het hele programma te vinden. Directeur en programmeur Annabertha Veninga blikt vooruit op 'veel mooie voorstellingen', waarvan de theaterbezoeker kan gaan genieten vanuit een nieuwe stoel in een aangename temperatuur. De zaal is deze zomer namelijk helemaal opgeknapt met een nieuwe tribune en airconditioning.

Wanneer kunnen we voor het eerst genieten van die nieuwe stoelen?
"Op 15 september is de eerste film, 'Café Society', en op 20 september is de officiële heropening van de zaal en de opening van ons 21e theaterseizoen. Het is inmiddels traditie: zes artiesten geven een voorproefje van hun voorstellingen die ze later in het seizoen bij ons komen spelen, en dat voor slechts 5 euro. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de theaterzaal. Ter ere van ons 20-jarig jubileum hebben we die in een nieuw jasje gestoken. De nieuwe stoelen zijn heel comfortabel met een hogere rugzitting en meer beenruimte. Met de nieuwe klimaatbeheersing wordt het een stuk aangenamer in de zaal op warme en op koude dagen. Ook nieuw: bij het online bestellen van kaarten kunnen bezoekers voortaan zelf aangeven waar ze in de zaal willen zitten."

De Omval biedt altijd veel cabaretvoorstellingen. Dit seizoen weer?
"Ja, ook al zijn we geen speciaal cabarettheater, ieder jaar weten we altijd veel cabaretiers naar Diemen te krijgen. Bekende namen, maar ook minder bekende cabaretiers krijgen bij ons een kans. Micha Wertheim, Javier Guzman, Jörgen Raymann, het is maar een greep uit het programma. Maar we bieden veel meer!"

Zoals?
"Onze programmering is heel breed, voor jong en oud. We hebben prachtige toneelvoorstellingen op het programma staan, van Zeelandia bijvoorbeeld, een theatergroep die geweldig toneelspel vaak combineert met mooie livemuziek. Ik ben er ook trots op dat Wart Kamps bij ons zijn voorstelling 'De Goede Richard III' komt spelen, een bijzondere voorstelling over de karaktermoord op deze nobele koning door niemand minder dan Shakespeare."

Is er ook weer aan de kinderen gedacht?
"Nou en of. In de herfstvakantie vertonen we diverse kinderfilms en wat dacht je van de toneelversie van 'De Grote Vriendelijke Reus' van Roald Dahl op 23 oktober. Voor de allerkleinsten is er op 8 januari het, inmiddels ook al traditionele, peuterfestival."

En de toegift?
"Dat is een gratis voorstelling voor iedereen die voor 1 januari 2017 kaarten heeft gekocht voor vijf of meer voorstellingen. Wij belonen onze vaste bezoekers zo met een voorstelling naar keuze uit een selectie van de voorstellingen."

'Onze progammering is heel breed en voor
jong en oud'