Tennissers in actie tijdens toernooi voor 50+. Inzet: Marcella Droog en haar man Nico Droog.
Tennissers in actie tijdens toernooi voor 50+. Inzet: Marcella Droog en haar man Nico Droog. Foto: Trudy Kroese

ATVD houdt zaterdag open dag

DIEMEN - Tennisvereniging ATVD houdt op zaterdag 3 september de ATVD Friends & Family Day. Die middag is iedereen van 14.00 tot 17.00 uur welkom op het tennispark van de vereniging aan de Willem de Zwijgerlaan 4 om vrijblijvend kennis te maken met ATVD en de tennissport.

De Friends & Family Day is een open dag waar iedereen welkom is, dus ook geïnteresseerden die geen banden met de vereniging hebben. Joke Bouma, voorzitter van ATVD: "Er zijn die middag allerlei activiteiten voor jong en oud. Er kunnen ouder-kindpartijtjes worden gespeeld. Dat houdt in dat een ouder en een kind het opnemen tegen een ander team dat uit een ouder en een kind bestaat. Verder is er een tennisclinic, een ballenkanon en een springkussen voor de jeugd. Wij richten ons op alle leeftijden: vanaf kinderen van een jaar of vijf tot en met senioren. Wij beschikken over voldoende rackets. Bezoekers van de Friends & Family Day dienen wel sportschoenen mee te nemen."

ATVD hield vorige week voor het eerst een toernooi voor leden van 50-plus. "Dat is een groot succes geworden. Er deden zo'n honderd leden mee. De leden van 70 jaar en ouder speelden voornamelijk overdag, de overige leden van 50 jaar en ouder 's avonds. Een van de leuke facetten van het 50-plustoernooi was dat tijdens dubbelpartijen veel leden met elkaar speelden die dat niet eerder deden. Er waren dus verrassende combinaties. We hebben enorm veel geluk gehad met het weer. Het was warm, maar 's avonds was het op ons terras lekker koel. Wij willen dit toernooi volgend jaar opnieuw organiseren. Het toernooi was georganiseerd door Marcella Droog", aldus Bouma.

ATVD telt ruim 600 leden en is een actieve vereniging. De club organiseert elk jaar evenementen zoals de clubkampioenschappen en het open toernooi. Er kan bij ATVD zowel recreatief als prestatief worden getennist. Een aantal teams van de vereniging doet mee aan de competitie van tennisbond KNLTB. ATVD besteedt ook veel aandacht aan de jeugd.

ATVD beschikt over een fraai tennispark in het centrum van Diemen. Er zijn negen banen die kunnen worden verlicht, een minicourt voor de jeugd en een clubgebouw met een ruim terras.