Vrijwilliger Rudolf Kolumbus aan het werk.
Vrijwilliger Rudolf Kolumbus aan het werk. Foto: Trudy Kroese

Voedselbank Diemen tevreden met Food Factory

DIEMEN - Voedselbank Diemen is sinds vrijdag gevestigd in de Food Factory aan Landlust 1. Dit is het gebouw dat in het verleden dienstdeed als jongerencentrum de Diemer Factory.

Gerda Smit, voorzitter van Stichting Voedselbank Diemen. "Wij zijn heel blij met ons nieuwe onderkomen. Het is er comfortabel en schoon. Het pand is ook goed bereikbaar. Wij hadden verwacht dat een aantal cliënten moeilijkheden zou hebben om de Food Factory te vinden, maar dat was gelukkig niet het geval. Wij zijn ook bereikbaar met het openbaar vervoer: bus 44 stopt hier in de buurt. Ons voormalige pand aan de Verrijn Stuartweg was niet bereikbaar met het openbaar vervoer."

De Food Factory is binnenkort goed herkenbaar. De Stichting Voedselbank Diemen heeft een bord met de naam van het pand besteld. Dit bord wordt op de gevel geplaatst.

Cliënten van de voedselbank brachten vrijdagmiddag voor de eerste keer een bezoek aan de Food Factory. Vrijwilligers van de voedselbank, onder wie Rudolf Kolumbus, hadden de voedselpakketten samengesteld en reikten die uit aan zo'n zestig cliënten.

Auto
Een aantal cliënten was vrijdagmiddag met de auto naar de Food Factory gekomen. "Daar krijgen wij vaker vragen over", geeft Gerda Smit aan. "Enkele cliënten van ons hebben een auto vanwege een medische indicatie. De overige auto's zijn niet van cliënten, maar van familieleden, vrienden of buren die de cliënten helpen om de voedselpakketten af te halen. Tijdens intakegesprekken brengen wij de financiële situatie van onze cliënten in kaart. Zij moeten aan bepaalde criteria voldoen om in aanmerking te komen voor voedselpakketten."