Gerrie Breugem, trainer van SV Diemen.
Gerrie Breugem, trainer van SV Diemen. Foto: Trudy Kroese

Trainer Gerrie Breugem tevreden over voorbereiding

DIEMEN - Gerrie Breugem (47) is sinds het begin van dit seizoen trainer van de zondagselectie van SV Diemen. SV Diemen start de competitie in de derde klasse C zondag met een thuiswedstrijd tegen VVA Spartaan. De wedstrijd begint om 15.00 uur. Breugem mikt met SV Diemen op een eindklassering in de top 5 en hoopt een periode te winnen. De periodewinnaars strijden aan het einde van het seizoen in de nacompetitie om promotie. Een nadere kennismaking met een trainer die over veel ervaring beschikt.

De in Amsterdam geboren Gerrie Breugem voetbalde voor Oriënt, ZPC, Stormvogels, opnieuw ZPC, NFC, DWV en opnieuw Oriënt. Hij stopte op 35-jarige leeftijd met voetballen. Nadat hij bij enkele clubs actief was geweest als jeugdtrainer was Breugem vervolgens trainer van De Meteoor, SC Voorland, HBOK en opnieuw De Meteoor. Breugem is de zwager van Robin Ternede, bestuurslid Technische Zaken van de zondagselectie van SV Diemen. Zij hebben samen gevoetbald en later was Breugem trainer van Ternede bij SC Voorland en HBOK.
Wat is jouw beeld van SV Diemen?
"Robin en ik praatten in het verleden al regelmatig over SV Diemen, ik kon mij dus al een beeld van de club vormen. De gemeente Diemen ken ik ook. Ik ga bijvoorbeeld wel eens een avondje naar het Diemer Festijn."

Jeugdspelers

Wat vind je van de selectie die je tot je beschikking hebt?
"Er is een behoorlijk aantal spelers vertrokken onder wie Dennis van Bree, Manolito Joren, Quincy Molly en Tim de Jong. Maar er zijn nieuwe spelers voor in de plaats gekomen en ook een aantal jeugdspelers is doorgestroomd naar de selectie. De selectie bestond tijdens de voorbereiding uit 38 spelers. Voor twee teams, zondag 1 en zondag 2, heb je toch wel 35 spelers nodig. Renato Tuur is trainer van het tweede zondagteam. Wij voeren veel overleg."

Ga je met een vaste kern werken?
"Ik wil graag gaan werken met een A-selectie die bestaat uit een keeper en 15 spelers. De tweede keeper zal in de meeste gevallen in het tweede zondagteam spelen. Het zou ideaal zijn als ik met een vaste kern kan werken, maar je krijgt tijdens een seizoen altijd te maken met blessures en schorsingen."

SV Diemen speelde tijdens de voorbereiding naast oefenduels ook drie bekerduels. Die werden alle gewonnen. SV Diemen won thuis met 4-3 van zaterdagderdeklasser Jos Watergraafsmeer, was vervolgens veel te sterk voor zaterdagvierdeklasser GeuzenMiddenmeer (10-0) en won zondag de uitwedstrijd bij zondagvierdeklasser De Meer met 2-3. SV Diemen heeft zich geplaatst voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De loting van de volgende ronde van het bekertoernooi vindt binnenkort plaats.
Trainingskamp

Hoe kijk je terug op de voorbereiding?
"Positief. De spelers en ik moesten natuurlijk even aan elkaar wennen, maar dat is snel gegaan. Het is een voordeel geweest dat wij tijdens de voorbereiding al snel een trainingskamp in Weert hebben gehouden. Ik ben tevreden over de wedstrijden die wij hebben gespeeld. Dat wij de drie bekerduels hebben gewonnen is prettig."

Hoe wil je met SV Diemen gaan spelen?
"Ik houd van verzorgd en aanvallend voetballen. Dus vanuit de verdediging, via het middenveld de aanval opzoeken. Maar ik ben er ook voorstander van om variatie in het spel aan te brengen. Er zal zo nu en dan directer worden gespeeld. Het aantal aanvallers dat ik opstel staat niet vast. Ook dat kan variëren. Daarmee kun je de tegenstander verrassen."

Rustiger

Wat voor type coach ben je?
"Ik ben een stuk rustiger dan een jaar of tien geleden. Toen was ik soms een opgewonden standje en ging ik regelmatig met de scheidsrechter in discussie. Dat doe ik niet meer, omdat het toch geen zin heeft. Ik probeer tijdens de wedstrijd rustig te coachen. Ik geef voor de wedstrijd in de kleedkamer aanwijzingen en praat tijdens de warming-up soms nog even een op een met een paar spelers. In de rust praat ik altijd met de groep."

Wie zijn de favorieten in de derde klasse C?
"Ik denk dat ASV Arsenal weer bovenin mee gaat draaien. Die ploeg is vorig jaar tweede geworden. Verder verwacht ik ook veel van Roda '23. Negen van de vijftien ploegen die wij in de competitie treffen zijn tegenstanders die 'nieuw' zijn. SV Diemen heeft de laatste jaren niet tegen die clubs gespeeld. Ik heb van een aantal van die ploegen nog geen goed beeld. Maar uiteraard zorg ik ervoor dat ik voordat wij tegen die ploegen spelen over genoeg informatie beschik. Ik heb een assistent-trainer, Nick van der Bunt, meegenomen. Hij zal regelmatig tegenstanders bekijken en analyseren."

SV Diemen won zondag van De Meer.