Het Nelson Mandelapark.
Het Nelson Mandelapark. Foto: Trudy Kroese

Hondenpoep in Nelson Mandelapark leidt tot ergernis

DIEMEN - Het Nelson Mandelapark is een mooie plek om te recreƫren. Je kunt er een wandeling maken, op een bankje van de fraaie omgeving genieten of de hond uitlaten. Jammer is dat sommige hondenbezitters hun viervoeter zijn behoefte in of vlak bij het park laten doen.

Marianne Suijkerbuijk woont in de wijk Ruimzicht. Zij is een van de mensen die zich storen aan het gedrag van sommige hondenbezitters. "Er zijn personen die hun hond de behoefte in het gras laten doen en de rotzooi vervolgens niet opruimen. Niet alleen in het Nelson Mandelapark zelf, maar ook in de grasvelden in de buurt. Iemand die hier loopt kan zomaar in de hondenpoep stappen."

Wij lopen deze ochtend door het Nelson Mandelapark en zien inderdaad enkele hondendrollen liggen, ook ligt er een hondendrol op een grasveld tegenover het park. "Ik heb sinds kort een hond die ik vijf keer per dag uitlaat. Meestal laat ik de hond uit op het pad achter de Tobias Asserlaan en de Martin Luther Kinglaan en soms in het Nelson Mandelapark. Als mijn hond zijn behoefte heeft gedaan ruim ik het meteen op. Ik heb altijd zakjes bij me. Daarna doe ik de zakjes in een van de prullenbakken die in het park staan. Jammer dat hier geen zakjes liggen, dat zal met vandalisme te maken hebben. Maar in het gemeentehuis en in de dierenwinkel kun je gratis zakjes afhalen", aldus Marianne. In een aantal gevallen lopen honden los in het park. "Honden dienen hier aangelijnd te worden. Er zijn in Diemen diverse plekken waar honden wel los mogen lopen. Ik vind het niet goed om een hond hier in het park los te laten lopen. Een hond die losloopt vertoont toch ander gedrag dan een hond die is aangelijnd."

Bij een van de bankjes liggen veel sigarettenpeuken in het gras. De rokers hebben de peuken niet in de prullenbak gedaan, die vlakbij staat.