Jelle de Wild in duel met een speler van Jos Watergraafsmeer.
Jelle de Wild in duel met een speler van Jos Watergraafsmeer. Foto: Trudy Kroese

SV Diemen strijdt in bekertoernooi

DIEMEN - SV Diemen werkt momenteel de poulefase af van het bekertoernooi. Trainer Gerrie Breugem wil zich met zijn ploeg plaatsen voor de volgende ronde, maar ziet de drie bekerduels ook als voorbereiding op de competitie 2016-2017.

SV Diemen won zaterdagmiddag het eerste bekerduel. De ploeg bleek te sterk voor het eerste zaterdagteam van Jos Watergraafsmeer dat uitkomt in de derde klasse van de zaterdagcompetitie. Na een 2-1 voorsprong bij rust won SV Diemen met 4-3. Gisteravond (woensdag) speelde SV Diemen een thuisduel tegen het eerste zaterdagteam van GeuzenMiddenmeer. Die ploeg speelt in de vierde klasse zaterdag. Zondag speelt SV Diemen de laatste poulewedstrijd. De ploeg gaat dan op bezoek bij het eerste zondagteam van De Meer, een vierdeklasser. De wedstrijd op Sportpark Drieburg begint om 14.00 uur.

Gerrie Breugem vindt het wel prettig dat de drie bekerduels in de periode worden gespeeld waarin SV Diemen zich voorbereidt op de competitie 2016-2017. "Ik vind het goed dat wij na een aantal vriendschappelijke wedstrijden nu drie bekerduels spelen. Dat zijn wedstrijden waarin het om iets gaat. In bekerduels zitten meer wedstrijdelementen dan in oefenduels." Breugem kan in de bekerduels nog niet beschikken over zijn volledige selectie. Verdediger Joshua Kloosterman kampt met een blessure en aanvaller Bright Owusu was zaterdag en woensdag nog afwezig. Een tegenvaller was dat aanvaller Niels Verheul, die is overgekomen van FC Weesp, in de wedstrijd tegen Jos Watergraafsmeer geblesseerd raakte en moest worden vervangen. "Niels heeft een hamstringblessure opgelopen. Ik weet nog niet hoelang het herstel gaat duren. Ik neem geen risico met hem. Ik hoop dat Niels erbij is als de competitie van start gaat." SV Diemen komt in de competitie uit in de derde klasse C. De competitie-ouverture vindt plaats op zondag 4 september. SV Diemen speelt dan thuis tegen VVA Spartaan. Die wedstrijd begint om 15.00 uur. Alle thuisduels van SV Diemen beginnen op zondagmiddag om 15.00 uur. Het streven is dat er om de twee weken op zondag zes teams thuis spelen: vier seniorenteams en de A1 en de A2. Dit moet ervoor zorgen dat de zondag een echte clubdag wordt.