Fel duel om de bal.
Fel duel om de bal. Foto: Trudy Kroese

Trainer tevreden over trainingskamp

DIEMEN - SV Diemen heeft dinsdagavond van het tweede zaterdagteam van Ajax verloren: 2-3.

Het was de derde oefenwedstrijd in voorbereiding op de competitie 2016-2017. Eerder speelde SV Diemen tegen De Dijk 2 (2-4) en Sporting Almere (2-1). Ook deze wedstrijden werden op Sportpark De Diemen gespeeld.

Trainingskamp
De zondagselectie van SV Diemen is van vrijdag tot en met zondag op trainingskamp in het Limburgse Weert geweest. Trainer Gerrie Breugem is heel tevreden over het verloop van het trainingskamp: "Wij waren met 25 man. 22 spelers en drie begeleiders, onder wie Philip Oomstee, die het trainingskamp weer perfect georganiseerd heeft."

Teambuilding
Er is goed getraind en aan teambuilding gewerkt, geeft Breugem aan. "Wij kwamen vrijdag aan en hebben toen een voetbalquiz gedaan. De jongens zijn 's avonds een uurtje Eindhoven in geweest. Zaterdag is er twee keer getraind, om 10.30 uur en 14.30 uur. De ochtendtraining was behoorlijk zwaar. Zaterdagavond zijn we Eindhoven in geweest, ja toen ben ik wel meegegaan. Zondagochtend hebben we gezamenlijk ontbeten en zijn daarna naar huis gegaan."

Serieus
SV Diemen werkt binnenkort drie bekerduels af, die deel uitmaken van de voorbereiding. Breugem neemt die duels zeer serieus. "Ik wil doorgaan in het bekertoernooi. Wij spelen tegen een zondag vierdeklasser en twee zaterdag derdeklassers. Wij moeten die wedstrijden winnen. Maar uiteraard zullen wij tijdens die wedstrijden ook een aantal zaken uitproberen voor de competitie."

Bekerprogramma
SV Diemen speelt op zaterdag 20 augustus thuis tegen Jos Watergraafsmeer (aanvang 14.30 uur). Op woensdag 24 augustus ontvangt SV Diemen GeuzenMiddenmeer (aanvang 19.30 uur) en op zondag 28 augustus gaat SV Diemen op bezoek bij De Meer. Die wedstrijd begint om 14.00 uur. Op zondag 4 september start de competitie 2016-2017. SV Diemen speelt dan thuis tegen VVA Spartaan. Die wedstrijd begint om 15.00 uur.